Binali Yıldırım: Darbe girişimini eşimizden dostumuzdan öğrendik

Başbakan Binali Yıldırım, 47 polisin hayatını kaybettiği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yıldırım burada yaptığı açıklamada "tehlike geçmiş değil, rehavete girmek yok" dedi. Binali Yıldırım, "darbe girişimini yakın korumamızdan, eşimizden, dostumuzdan öğrendik" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında savaş uçağıyla bombalanan ve 47 polisin hayatını kaybettiği Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Yıldırım, "Hayat normal seyrine girmiştir ama rehavete girmek yok. Yenilmişlik hissiyle harekete geçmeye başlayan çılgınlar olabilir, buna karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği var bu maksatlı bir iş. İnsanları korkuya sevk edip başka bir kalkışma planı için fırsat kollayanlar olabilir" dedi.

Yıldırım şöyle konuştu:

Şu manzaraya bir bakın. Burası Suriye değil, Filistin değil. Burası Ankara'nın göbeği. Bu ülkenin güvenliği, huzuru için çalışan polis kardeşlerinin üzerine acımasızca saldırdılar. Bunu vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Bu örgütün ne kadar cinnet noktasına geldiğini gösteren bundan daha açık birşey olamaz. Bize kanıt kanıt diye ipe un serenlere şunu söylüyorum. Bundan daha büyük bir delil var mı? Bu ölüm makinelerinin bu canilerin ardında durmaktan artık vazgeçin.

Yıldırım, Gülen'in yaptığı açıklamalara ilişkin "abuk sabuk beyanatlarda bulunuyor" dedi.

Yıldırım istihbarat zaafiyetine ilişkin ısrarlı sorulara ise "Tüm bu iddialar gözden geçirilecek, cumhurbaşkanımız olayın başlangıcını söyledi, biz de söyledik, vatandaş da nasıl okuması gerektiğini anladı" dedi.