Binali Yıldırım: CHP'de kimin genel başkan olduğu belli değil

Referandum mitingleri kapsamında Burdur'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, CHP'de çift başlılığın olduğunu iddia etti.

Burdur'daki mitingde konuşan Başbakan Yıldırım, "CHP'de kimin genel başkan olduğu da belli değil. Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması için partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gelişmiş ülkelerde anayasalar ülkenin önünü kapatmak değil, önünü açmak, daha kolay yönetilmesini sağlamak için kullanılır. Bizim anayasamız ise ülkenin, memleketin, seçimlerin önünü tıkamak için kullanılır. Şimdi zaman bunu değiştirme zamanıdır. 15 yıldır devam eden bu kutlu yürüyüşümüz şimdi milletin efendi, patron olduğu koltukla taçlanacak. Yeni anayasa öyle bir değişiklik getiriyor ki tek bir patron var, o da millet. 

Orada (CHP) zaten kimin genel başkan olduğu da belli değil. Her biri bir boy. Baykal ayrı bir propaganda yapıyor. Muharrem İnce ayrı propaganda yapıyor. Gürsel Tekin ayrı bir havadan çalıyor. Hepsi, 16 Nisan'dan sonra genel başkanlığa hazırlanıyor. Referandum umurunda değil bunların. Bunların işi gücü kendi hesaplarını görmek. Bu CHP'nin kafasında bir şey daha var. 'Tek adam' diyor. Kardeşim yedi seçime girdin, yedisini de kaybettin hala tek adamsın. Tek adam arıyorsan aynaya bak.