Binali Yıldırım 'Büyükşehir'e aday mısınız' sorusunu yanıtladı: Benim iyi kötü bir işim var!

Başbakan Binali Yıldırım, Kadir Topbaş'ın istifasıyla ilgili olarak "Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. 28 Eylül'de Meclis toplanacak" dedi. Yıldırım İBB başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da "Bizim de burada, iyi kötü bir işimiz var yani" diye yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasıyla ilgili sorulara, "İstifa tek taraflı bir iradedir. Bundan doğal bir şey yok. Arka planında, zihninde, ruh dünyasında ne var bilemem" yanıtını verdi. 

Binali Yıldırım şunları söyledi: 

"İstifa etti diye bilgi geldi ama orada istifa ettirildim gibi mi bir şey söyledi? İstifa tek taraflı bir iradedir. Bundan doğal bir şey yok. Arka planında, zihninde, ruh dünyasında ne var bilemem. Bunun en güzel cevabı Kadir Bey'dedir. Kadir Bey'le konuştum, istifadan önce de konuştum, istifadan sonra da konuştuk. Bana istifa konusunda bilgi verdi sadece. Yerine ilçe belediye başkanlarından biri gelir muhtemelen. 28 Eylül'de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak. 

"BENİM İYİ KÖTÜ BİR İŞİM VAR"

Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da, "Şimdi koltuk boşaldı, başka biri gelip oturacak. Bizi nereye koyacaksınız? Koltuk dolu. Bizim de burada, iyi kötü bir işimiz var yani" dedi.