Binali Yıldırım: Bundan sonra otobüsler İstanbul'da şehrin içine giremeyecek

3. köprünün açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, TIR'lar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek" dedi.

3. köprünün açılışında konuşan Başbakan Yıldırım, köprü için "sonunda en doğru yeri bulduk. İşte boğazın en kuzeyinde, Karadeniz'in girişinde, bu tarihi eseri, bu mühendislik harikasını İstanbul'a hediye etmenin keyfini yaşıyoruz. Bu köprü tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete geçecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, TIR'lar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek"  dedi. 

Köprünün açılış törenine katılan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise "Bundan üç yıl önce bu köprünün temel atma törenine katılmış ve bu köprünün adının Yavuz Sultan Selim olduğunu açıklamasını yapmıştım. Sadece köprüyü değil, köprüyle birlikte muhteşem otobanları da açıyoruz. Bu köprü sadece İstanbullulara değil, herkese hizmet edecek" şeklinde konuştu.