bilimsoL yeni yüzüyle yayında

Yayın hayatına 26 Eylül 2013 günü “Gallilei Galileo’nun Teleskobu” haberi ile başlayan ve o tarihten bu yana kesintisiz olarak bilim haberciliği yapmaya devam eden bilimsoL artık yeni yüzü ve daha sık güncellenen haberleriyle soL Haber Portalı’nın altında okuyucularıyla buluşacak.

Yayın hayatına 26 Eylül 2013 günü “Gallilei Galileo’nun Teleskobu” haberi ile başlayan ve o tarihten bu yana kesintisiz olarak bilim haberciliği yapmaya devam eden bilimsoL artık yeni yüzü ve daha sık güncellenen haberleriyle soL Haber Portalı’nın altında okuyucularıyla buluşacak.

http://haber.sol.org.tr/bilim

bilimsoL ekibi etkili ve nitelikli bilim haberciliği yapmak üzere, farklı bilim alanlarından bir araya gelmiş bilim emekçilerinden oluşuyor. Bilimsel gelişmeleri topluma doğru yansıtmak, bilimsel düşünceyi yaygınlaştırmak ve bilimsel üretim süreçlerinin sorunlarını ortaya koymak için çalışıyoruz.

Bilimsel bilgiyi topluma en doğru şekilde aktarmak, bilime olan ilgili artırmak temel hedefimiz. Alanından bilim insanlarınca yapılan haberlerimizde kaynaklarımızı ilk elden seçip, doğruluğunu teyit edip, toplumsal bir misyon ve sorumlulukla hareket ediyoruz.

Emekçi ve öğrenciler arasında bilimsel düşünceyi yayarken, toplumsal fayda yerine sermaye için çalışan bilim kurumlarını teşhir edecek, bilim adı altında yapılan kadercilik, mistisizm, yaratılışçılık gibi gerici düşüncelerle mücadele edeceğiz.

Bugüne kadar yaptığımız yayınlardan amacımızın sadece öğrencileri ve akademisyenleri kapsamak olmadığı dikkat çekmiştir. Bilimin gündelik hayattan kopuk olmadığını, herkesin ilgilenebileceği keyifli ve insan yaşamını besleyen bir alan olduğunu anlaşılır, doğru ve eleştirel bir içerikle topluma yansıtmak istiyoruz. Bunu yaparken sadece dünyada öne çıkan gelişmeleri yansıtmakla kalmayıp, Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalara ve araştırmacı toplulukların, bilim emekçilerinin yaşadıkları sorunlara da yer vereceğiz.

Bilimsel literatürdeki çarpık yaklaşımları eleştirecek, ana akım medyada hakim olan, bilimsellikten uzak okur avcılığına bağlı “bilim haberciliğini” daha önce olduğu gibi bundan sonra da teşhir etmeye devam edeceğiz.

Temel bilimlerin sevdirilmesi için elimizden geleni yapıp, özellikle gençleri bu alanlara yönlendirmeye, yol göstermeye çalışacağız.

Biliyoruz ki çalışmalarımız derinlik ve çeşitlilik kazandıkça ve yaygınlaştıkça, gericiliğin toplumsal alandaki etkisini azalacak, bilimi seven, gelişmeleri takip edebilen, eleştirel düşünebilen, toplumcu düşünceyi benimsemiş kuşaklar yetişecek.

Toplumsal sorumluluk idealiyle çalışan tüm bilim emekçilerini de bu çalışmanın bir parçası olmaya davet ediyoruz. Aynı kaygıları paylaştığımız çok fazla aydınlık düşünceli insan olduğunu, ne kadar çok üretir ve dayanışırsak o kadar etkili olacağımızı biliyoruz. Bu kaygılarımızı paylaşanları da bilimsoL’a katkı koymaya davet ediyoruz. 

İletişim için: [email protected]

Sosyal medya hesapları:

https://www.facebook.com/BilimsoL/

bilimsoL ekibi