Bilal Erdoğan'ın vakfı böyle üye topluyor: Para, yurt, yüksek not...

Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’nın Şırnak’taki temsilcilerinin, üyelik karşılığında üniversite öğrencilerine yurt, iş ve para teklif ettiği ileri sürüldü.

Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Şırnak Temsilciliği üyelerinin, kentteki üniversite öğrencilerini ders notlarıyla tehdit ettiği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 2015 yılının Mayıs ayında açılışı gerçekleştirilen ve AKP Şırnak İl Örgütü yöneticisinin akrabası Fırat Som’un başkanlığını yaptığı TÜGVA üyelerinin, son aylarda Şırnak Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere kendi üyeleri olmaları yönünde dayatmalarda bulunduğu iddia edildi. 

AKP Şırnak İl Örgütü ve 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ile birlikte hareket eden TÜGVA’nın, kendilerine üye olmaları durumunda öğrencilere yurtta kalma, ek iş bulma ve para teklifinde bulunduğu ileri sürüldü. İsmini vermek istemeyen bazı üniversite öğrencileri, kendilerine dayatılan üyelik formlarını imzalamamaları üzerine, TÜGVA ve AKP’li gençler tarafından notlarının düşürülmesi ile tehdit edildiklerini ifade etti.