Bilal Erdoğan kendini tarif etti: Yeni nesil hurda nesil olmasın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Bir nesil Çanakkale'ye layık olamadı, yeni nesil 15 Temmuz şehitlerine layık yetişsin, hurda nesil olmasın" dedi.

"Okçular Tepesi 15 Temmuz Kahramanlarının Hikâyeleri" isimli kitabın lansmanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Okçular Tepesi hikâyesi her birimiz için hayat boyu duyarlılıkla yoğrulmamız gereken bir hikâyedir" ifadesini kullandı.

Lansmanda "Bir nesil Çanakkale'ye layık olamadı, yeni nesil 15 Temmuz şehitlerine layık yetişsin, hurda nesil olmasın" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Okçular Tepesi referansı ile yapılmış olması bizim manevi dünyamızda referans noktalarımızı hatırlatması nedeniyle, dünyaya neden geldiğimizi ve görevimizin kulluktan ibaret olduğunu hatırlatması itibariyle çok önemli ve anlamlıdır. Allah bize böyle geceler ve günler tekrar yaşatmasın. Ancak burada da geçtiği gibi 'Unutursak kanımız kurusun'. Birçok gazimizin yanında bu ifadeleri tekrar tekrar kullandık. Çünkü bir nesil Çanakkale ile yetişmesine rağmen maalesef ona layık olamadı. Şimdi yeni bir nesil 15 Temmuz'da yetişsin ama o gece o duruşunu ortaya koyan şehitlerimize, gazilerimize layık bir nesil olarak yetişsin. İşte burada yine bir ifade var; 'Hurda nesil olmasın'. Bu dünyada kendilerine vaat edilen nice cennetlerin peşinden koşmasın. Gerçek cennete ulaşmak için bu dünyada fedakarlık etsin. Gerçekten inançlı bir kul olabilmek için bu dünyayı işgal etsin. Çünkü bu dünya gerçekten kısa bir süreden ibaret olan bir duraktır"