Beşiktaş'ta Barış Sokağı'nın adı 'Barış-Aşîtî' oldu

Hakkari Belediyesi ile "kardeş belediye" olan İstanbul Beşiktaş Belediyesi, Dikilitaş semtindeki "Barış Sokağı"nın adını, Kürtçe "barış" anlamına gelen "aşîtî' ekleyerek "Barış-Aşîtî Sokağı" olarak değiştirdi. Açılış törenine MHP Beşiktaş İlçe Başkanı da katıldı.

Beşiktaş Belediyesi, Hakkari Belediyesi ile "kardeş belediye" antlaşması uyarınca Dikilitaş'taki "Barış Sokağı"nın adını, Kürtçe "Barış" anlamına gelen "Aşîtî" ekleyerek, "Barış-Aşîtî Sokağı" olarak değiştirdi.

KARARI İBB MECLİSİ ONAYLAMADI

Kararı Beşiktaş Belediyesi'nde oy birliğiyle çıkardıklarını belirten Hazinedar, “Bu kararı Beşiktaş Belediyesinin CHP ve AKP'li üyeleriyle birlikte çıkardık. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu kararı, 'adres karmaşasına neden olur' gerekçesiyle onaylamadı. Oysa her ay İstanbul'un değişik noktalarında birçok sokağın ismini değiştiriyorlar" denir.

MHP'Lİ İLÇE BAŞKANI TÖRENİ UZAKTAN İZLEDİ

Tören öncesi Beşiktaş Belediyesi törenin CHP, HDP ve MHP'lilerin katılımıyla gerçekleştireceklerini duyurdu. MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk ve bazı belediye meclis üyeleri tören alanına geldi. Ancak Buruşuk ve yanındakiler, töreni uzaktan izledi. Hazinedar da kurdele kesimi sırasında, “Katkılarından dolayı MHP Beşiktaş İlçe Başkanı'na teşekkür ediyorum' dedi. MHP ilçe Başkanı Buruşuk, tören bittikten hemen sonra aracına binerek ayrıldı.