Beş kişinin öldüğü aquapark havuzunda kaçak akım rölesinin olmadığı ortaya çıktı!

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde üçü çocuk beş kişinin akıma kapılarak hayatını kaybettiği aquapark havuzunda kaçak akım rölesinin olmadığı anlaşıldı.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde aquaparkta elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda yüzen üç çocuk ile birlikte onları kurtarmak isteyen iki kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Olay sonrası havuz çevresinde kablolar tespit edildi. Jandarmanın ilk incelemesinde işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi.

Havuzda yüzen Gökay Yıldırım Genç (13), Nurullah Ünlütürk (15) ve Mert Kalıç (17) adlı üç çocuk akıma kapıldı. İşletme sahibi Mehmet Kaya (58) ile oğlu Kadir Kaya (30) da suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. Beş kişi akıma kapılırken görevliler elektriği kesti.

Kalplerinin durduğu belirlenen beş kişinin hayata dönmesi için yapılan kalp masajına rağmen yaşama döndürülemedi.

KABLOLAR AÇIK ALANDA

Havuz ve çevresinde, jandarmanın yaptığı incelemede tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanının çevresinde kablolar olduğu görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı, işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi.

DAYISININ HAVUZUYMUŞ

Yaşamını yitiren Mert Kalıç’ın arkadaşları Gökay Yıldırım Genç ve Nurullah Ünlütürk ile birlikte işletmeciliğini dayısı Mehmet Kaya’nın yaptığı havuza yüzmeye geldikleri ifade edildi.

Havuza giren Gökay Yıldırım Genç’in akıma kapıldığı, arkadaşları Kalıç ve Ünlütürk ile Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya’nın da yardım etmek amacıyla suya atladıkları ve akıma kapıldıkları kaydedildi. Jandarmaya ifade veren Zafer Kerim ise ayağını havuza soktuğunda elektrik akımına kapılınca kendini geri çektiğini hemen şartelleri kapattığını söyledi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan olayın meydana geldiği işletmenin 2012 yılında “yüzme havuzu ve eğlence merkezi” ruhsatı aldığını belirterek, tesisin bayram sonrasında sezon açılışı yapmak üzere hazırlıklar sürdürdüğünü kaydetti.

TESİSATI DÖŞEYEN KİŞİ GÖZALTINDA

Olayla ilgili elektrik tesisatını döşeyen kişi gözaltına alındı.