Berkin'in yaşam hakkını savunan öğretmen meslekten men edildi!

Berkin Elvan için sosyal medyada "Lanet olsun öldürülen çocukları terörist belleyenlere" mesajını paylaşan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Hatice Dağlı, "yüz kızartıcı suç işlediği" iddiasıyla memuriyetten men edildi.

ANF’den Özgür Aydın’ın haberine göre, Mardin’de bir lisede öğretmenlik yapan Hatice Dağlı, Çağlayan’da rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesinin ardından İlahiyat Fakültesi’nden sınıf arkadaşlarının Berkin Elvan’la ilgili "Ah Berkin yaşasaydın da keşke seni kendi ellerimizle biz öldürseydik", "Terörist bozuntusu", "Özellikle doğudaki çocukları öldürsünler ki büyümesin, terörist olmasınlar" paylaşımlarına tepki gösterdi. Bu ifadelere karşı "Lanet olsun öldürülen çocukları terörist belleyenlere" diye yazan Dağlı’nın bu gönderisinin ekran görüntüleri Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderildi ve hakkında soruşturma başlatıldı.

"YÜZ KIZARTICI SUÇ"

Soruşturmanın ardından açığa alınan öğretmen Hatice Dağlı, 6 Mayıs 2015 tarihinde Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "örgüt propagandası yapmak"tan yargılandığı davadan beraat etti. Mahkeme kararından hemen sonra değilse de, okulların tatil olduğu 2 Temmuz tarihinde göreve iade edildi.

Dağlı, idari soruşturma kapsamında da Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı Yüksek Disiplin Kurulu’na ifade verdi. Kurul, Ekim ayında yaptığı toplantıda "yüz kızartıcı suç işlemek" ve "örgüt üyeliği"yle suçladığı Dağlı'nın memurluktan men edilmesi kararı verdi.

"ÖĞRENCİLERE DE AŞILARSIN"

ANF’ye yaptığı açıklamada resmi tebligatın henüz eline ulaşmadığını, kararın kendisine sözlü olarak iletildiğini belirten Dağlı, şunları söyledi:

“Bu kararı verirken neden mahkeme kararını tanımıyorsunuz diye sordum. Bana, ‘Senin olayın yüz kızartıcı, öğrencilere de bu şekilde bir aşılama yapmayasın’ dediler. Berkin Elvan’ı savunan kişiler terör örgütüne üye kişilermiş, ben de savunduğum için terör örgütü üyesiymişim. Ben Berkin’e bir insan, bir çocuk bakış açısıyla yaklaştım. Ülkede milyonlarca kişi de benim gibi yaklaştı.”

Karara en kısa zamanda itiraz edeceğini belirten Dağlı, “Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Öğrencilerimi çok seviyorum, en çok da onlardan ayrı kalmak beni üzüyor” diye konuştu.