Berkin'in annesi Gülsüm Elvan: Kolumdaki kırığa rağmen hastaneye ters kelepçeyle götürüldüm

Gülmen ve Özakça eyleminde gözaltına alınırken kolu kırılan Gülsüm Elvan "Kolum kırılmasına rağmen hastaneye kadar ters kelepçeyle götürüldüm’ dedi.

Kadıköy’de Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için açıklama yapan gruba polisin sert saldırısında darp edilerek gözaltına alınan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ın kolu kırıldı.

Evrensel'den Erdi Tütmez'e konuşan Gülsüm Elvan, “Kolum kırıldı dedim, ters kelepçeyi sökmediler. Cevapları ‘anahtarı bulamadık’ oldu. Kolumun kırılmasına rağmen hastaneye kadar ters kelepçeyle götürüldüm” dedi.

KHK ile işlerinden atıldıktan sonra açlık grevine başlayan ve ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek için grevlerinin 156’ncı gününde Süreyya Operası önünde eylem düzenlendi. Polis eyleme saldırırken, eylemde aralarında Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve ablasının da olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Saldırısı sırasında Gülsüm Elvan’ın kolu kırılırken, Elvan'ın kolundaki kırığın tedavisi için ameliyatın gerekli olup olmadığı Pazartesi günü netleşecek.

"KOLUM KIRILDI, KELEPÇEYİ AÇAMADILAR"

Yaşadıklarını anlatan Gülsüm Elvan, polisin kendilerine sert bir müdahalede bulunduğunu aktardı. 

“Nasıl oldu anlamadık ve bir anda sert bir müdahale oldu” diyen Elvan, “Yanımda kızım ve kızımın hocası da vardı. Gazeteci arkadaşlarımızla sohbet ediyorduk. Ve bir anda müdahale başladı. Etrafımızı sardılar. Ben de saldırı üzerine ‘Yapmayın, etmeyin’ diye bağırdım. Beni ve kızımı gözaltına aldılar. Ve ters kelepçe taktılar. Ben o an saldırı sırasında kolumun kırıldığını hissettim. Bunu söyledim ancak ‘Anahtarı bulamadık’ diyerek kelepçeyi çözemediler. Uzun süre böyle kaldım. Hastanede kelepçeyi çıkardılar” ifadelerini kullandı.  

"BANA ÖYLE BİR TÜREK YARASI VERDİLER Kİ KOLUMUN KIRILMASI HİÇBİR ŞEY DEĞİL"

Savcılık talimatıyla serbest bırakılan Elvan, son olarak şunları söyledi:

“Bu ülkede işkence var, zulüm var. Bütün dünya duysun, görsün bunu. Kolumun kırılması hiçbir şey değil. Bana öyle bir yürek yarası verdiler ki kolumun kırılması hiç bir şey. Bana kapanmayan bir yara verdiler.”