Berat'ın e-postalarında bir skandal daha: Berat tezini başkasına yazdırmış...

WikiLeaks'in yayınladığı Berat Albayrak'ın e-postalarına göre, Berat Albayrak tezini Marmara Üniversitesindeki bir akademisyene yazdırmış.

Haber Merkezi

WikiLeaks'in yayınladığı Berat Albayrak'ın e-postalarından yeni skandallar ortaya çıkmaya devam ediyor.

E-postalara göre Berat Albayrak'ın mecliste okunduğu sırada zor durumda kaldığı doktora tezini kendisinin yazmadığı ortaya çıktı.

CHP'li Aytuğ Atıcı meclis kürsüsünden Berat Albayrak'ın nükleer santrali eleştiren doktora tezini okudu, damat Albayrak cevap verememişti.

İşte maillere yansıyan doktora sahtekarlığı:

From:[email protected] To: [email protected]  Date: 2010-06-02 06:43 Subject: tez izleme sunum

Sevgili Berat,   Yarın ki tez izleme ile ilgili, 12 slayttan oluşan bir sunumu sana gönderiyorum. Tez jüri üyelerinin sayısı kadar çoğaltırsan iyi olur. Şimdi ben model taraması da yapıyorum. Tezle ilgili eksiklikleri de tamamlamaya devam edeceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar, yarın görüşmek üzere.   Erişah

Sevgili Berat Bey,   Ekteki dosyada da göreceğiniz gibi, geçen hafta size verdiğimiz "yapılacaklar listemiz"deki görevlerin büyük kısmını tamamladık. Sadece Türkiye'deki yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili kısa bir yer kaldı. Onun dışında biz an itibariyle ekonometrik modele başlıyoruz. O konuda da gelecek hafta verileri toplayarak Doç. bir arkadaşımızla o kısmı da tamamlayacağız. Sizden de şunları rica ediyoruz: * Proje finansmanı ile ilgili olan ve başında 292 bulunan İngilizce metnin dip notlu çevirisi. * Geçen haftadan kalan görevlerinizi tamamlama. * Dip notlarda çok fazla tekrar edenleri saptayıp yerine yeni kaynakları yerleştirme. * Genel olarak tezi gözden geçirerek, eksik bulduğunuz yerleri bize söylemeniz.   Mevcut durumlar itibariyle, bayram sonrası sizinle görüşeceğiz. Biz bu arada kendi kısımlarımızı bitiriyoruz. Size de çalışmalarınızda başarılar dileriz.   Prof. Erişah ve asistanları  

TEZİ YAZAN AKADEMİSYEN 'YÜKSELMİŞ'

Berat Albayrak'ın maillerine göre tezi hazırlayan isim Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Erişah Arıcan. 2015 Ağustos ayında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürlüğü görevine atan Arıcan, 1 Nisan 2016 tarihinde ise Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Marmara Üniversitesi daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahte diploma hazırladığı iddialarıyla gündeme gelmişti.