Beraat eden TMMOB üyeleri yeniden yargılanıp cezalandırıldı!

İzmir'de 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla yargılanıp beraat eden ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden yargılanan TMMOB üyelerine bu kez hapis ve para cezası verildi.

İzmir'de "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılanıp beraat eden ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden yargılanan TMMOB üyelerine bu kez hapis ve para cezası verildi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu dönem sekreteri Melih Yalçın ve Makine Mühendisleri Odası İzmir şubesi üyesi Devrim Cem Erturan’ın yargılandıkları duruşma İzmir Bölge Adliye Mahkemesinde görüldü.

Sanık avukatlarının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme, Melih Yalçın’a cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verirken hükmün açıklanmasını geriye bırakma kararı aldı. Devrim Cem Erturan’a ise aynı suçtan 7 bin lira para cezası verildi.

NE OLMUŞTU? 

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından, AKP hükümetinin torba yasa hazırlığına tepki göstermek amacıyla 12 Şubat 2015 tarihinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde gerçekleştirdiği basın açıklaması ve öncesinde "Hırsız katil Erdoğan" sloganı attıkları gerekçesiyle Melih Yalçın ve Devrim Cem Erturan hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış, davanın 19 Aralık 2017 tarihinde görülen 9. duruşmasında her ikisi için de beraat kararı verilmişti.