Bekir Bozdağ'dan Zafer Çağlayan açıklaması: Delil yok, uydurma şeyler var

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'de Zafer Çağlayan'la ilgili açılan dava hakkında "Ortada delil yok, uydurma şeyler var" dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıklama yaptı. Bozdağ, gündemdeki başlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili konuşan Bozdağ, "Eğer terörü 4 yıl içinde bitirecekse önce kol kola yürüdüğü kişilerden başlamalıdır. Adalet Yürüyüşünde nasıl kol kola olduklarını görüyoruz. Önce bir oraya mesafe koyması lazım. Daha önce hendek terörü vardı. PKK hendekler kazdı. Sayın Kılıçdaroğlu da hendeğin ötesindekilere arkadaşlar dedi. Önce dili değiştirmesi lazım" ifadelerini kullandı.

ZAFER ÇAĞLAYAN

Bozdağ, AKP'li Zafer Çağlayan'la ilgili ABD'de açılan davayla ilgili de şunları söyledi:

"Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkiler hukuka uygun. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı bir işlem yoktur. Türkiyenin bütün ticari işleri hukuka uygundur, suç olan bir iş yoktur. Sayın Bakanımızın işine karıştığı hadise şu. 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün yapmak istediğini Amerikan yargısı ile gerçekleştirmeye çalışmaktır. Bildiğiniz gibi sahte belgelerle bir hukuk darbesine teşebbüs edildi. Ve değerlendirerek takipsizlik kararı verilmiştir.

TBMM Komisyonu araştırmış ve Yüce Divana göndermemiştir. Türkiye bunu es geçmemiş hem yargı hem TBMM değerlendirmiştir. Bunun bir kumpas olduğu gün gibi ortadadır. New York Bölge Eyalet Başsavcısının elindeki belgeler FETÖ tarafından kendilerine iletilmiştir. Ben soruyorum FBI yetkilisi bu belgeleri kimden aldı? Sayın Bakan bu dönemde Türkiye'nin çıkarlarını korumuştur. Yasalara uygun bir şekilde görevini yapmıştır. Ortada delil yok, uydurma şeyler var. İddianameyi hazırlayan savcı bilgisayarda oynarken bazı kısımları unutmuş belli. Zafer Çağlayan parlamentoda görev yapmaktadır diyor Çağlayan görev mi yapıyor? Yok."

IRAK'TA REFERANDUM

Irak'taki referandumla ilgili konuşan Bozdağ, "Irak'ın toprak bütünlüğü, siyasal birliği korunmalı. Barzani'nin kararları bölgede kabul görmüyor. Bölgesel istikarara zarar verir. Bölgede yaşayan Kürtlere yarar sağlamaz. Barzani referandumu iptal etmeli" dedi.