'Bekar erkeklere 'cinsel ihtiyaç' ödeneği verilsin' dedi, AKP soğuk bakmadı!

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuruda bulunan Avukat Yavuz Balkan, bekar erkeklere cinsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ödenek ayrılmasını istedi. Balkan, bu skandal önerinin kadına yönelik şiddeti azaltacağını ileri sürdü. Öneriye ilişkin açıklama yapan AKP'li vekilse teklife soğuk bakmadı.

AKP iktidarında kadına yönelik şiddet gün geçtikçe artarken, yaşanan saldırıların azaltılması gerekçe gösterilerek skandal bir öneri yapıldı.

Avukat Yavuz Balkan, bekar erkeklere cinsel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ödenek ayrılmasını istedi. TBMM Dilekçe Komisyonu, dilekçeyi inceledi. Komusyon, bu tür ‘yasal düzenleme’ alanına giren bir konuda, komisyonun yapacağı herhangi bir işlemin olmadığını belirterek, dilekçeyi milletvekillerinin dikkatine sundu.

Habertürk'ten Salia Çolak, dilekçenin sahibi 25 yıllık avukat Yavuz Balkan’a ulaştı. Balkan’ın görüşleri şöyle: “Benim bu zamana kadarki gözlemlerime göre kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin yüzde 80’i toplumda erkeklerin cinsel ihtiyaçlarının giderilmemesinden kaynaklanıyor. Bu ihtiyaç giderilmezse bu durumda ya kadına tecavüz ediyor ya elle sarkıntılık ediyor ya katlediyor.”

AKP SOĞUK BAKMADI!

AKP Ağrı Milletvekili, TBMM Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu Kâtip Üyesi Mehmet Kerim Yıldız: Hükümetin evliliği teşvik eden uygulamaları var. Ancak şiddet sadece bekâr erkekten gelmiyor, evli erkeklerden de geliyor. Bekârlara ödenek vermek çare olmaz. Buna bir temel insan hakkı olarak bakmak gerekir. Aileyi korumaya yönelik çok sayıda yasal düzenleme yapıldı. Bunların sonuç vermesi için eğitim ve zihinsel dönüşümün gerçekleşmesi gerekiyor.