Bebeklerin namaza kaldırılmasını isteyen Ensar Vakfı kitabı 'farkındalık' içinmiş...

"Bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği", "ince giyinmenin haram olduğu" ifadelerinin yer aldığı ve okullarda dağıtılan Ensar Vakfı kitabına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan destek geldi. Bakan Yılmaz, kitapların farkındalık yaratmak için lise öğrencilerine dağıtıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),"bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği”, “naylon ve ince giyinmenin haram olduğu’’ iddialarının yer aldığı Ensar Vakfı’na ait “Namaz-Dirilişe Çağrı” kitabının "sakıncalı" olmadığını, ‘’farkındalık yaratmak için " lise öğrencilerine dağıtıldığını savundu.

BirGün’den Sebahat Karakoyun'un haberine göre, Çanakkale'ye bağlı Gökçeada'da lise öğrencilerine dağıtılan Ahmet Bulut imzalı Ensar Vakfı yayınıyla ilgili Bakanlıktan skandal bir açıklama geldi. İddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'e dört ay sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, garip bir açıklamayla yanıt verdi.

Bakan Yılmaz, kitabın bir “dernek’’ tarafından Kutlu Doğum Haftası öncesinde "farkındalık yaratmaya yönelik bir konferansa katılan 9'uncu sınıf öğrencilerine dağıtıldığını’’ belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, kitapları “konferansa katılan öğrencilere hediye edilmek üzere’’ okullara gönderdiğini belirten Yılmaz, dağıtılmayan kitapların da yine Milli Eğitim Müdürlüğüne iade edildiğini kaydetti.

Yılmaz, Muharrem Erkek’in “İçeriğinde toplumun belli kesim ya da kesimlerine karşı kin öfke ile yaklaşılmasına yönelik tavsiyeleri olan kitaplarla ne amaçlanmaktadır" sorusuna karşılık ise “Toplumun belli kesimlerine karşı kin ve öfke ile yaklaşılması tavsiyeleri içeren hiçbir kitabın ilçe milli eğitim müdürlüğünce desteklenmediği ve dağıtımına izin verilmediğini” iddia etti.

Karaman’daki çocuklara tecavüz olayının odağında yer alan Ensar Vakfı’nca yayımlanan ve Bakan Yımaz’ın ‘sakıncalı’ bulmayarak öğrencilere dağıtımını savunduğu kitapta, bebeklerin dahi namaza kaldırılması gerektiği söylenirken, naylon ve ince giyinmenin haram olduğu belirtiliyor. Kitapta “İnsanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir” ifadeleri yer alıyor.