Baykal'dan adaylık açıklaması: Daha o aşamada değiliz

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, nikaha katılmak üzere geldiği Aydın'ın Kuşadası ilçesinde partisinin ilçe binasını ziyaret etti, partililere seslendi. Baykal, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki soruyu yanıtlarken, "Daha o aşamada değiliz. Bu işler öyle kişisel hevesle, taleple ortaya çıkmaz" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, bir nikah törenine katılmak üzere geldiği Kuşadası'nda soruları yanıtladı.

Baykal, cumhurbaşkanlığı adaylığı için "Daha o aşamada değiliz. O konuları, partinin yetkili organları, sorumlu çevreleri bu konuyu olgunlaştırır. Bu işler öyle kişisel hevesle, taleple ortaya çıkmaz. Ciddi bir görev. Bu görevi toplum belirler ve toplum tebliğ eder. Kişisel tercihlerle bu olmaz" dedi.

2019 yılında yapılacak olan seçimi işaret eden, bunu tarihi görev olarak kabul ettiğini söyleyen Deniz Baykal şunları söyledi:

 

"Atı alan Üsküdar'ı geçti dediler. Bunun olup olmadığını belirleyecek nedir biliyor musunuz? Bir süre sonra önümüze gelecek tarihi görev zamanı. Önümüzdeki günlerde bu konuların Türkiye'de işletilip işletilmeyeceğini, bu anlayışını sürdürülüp sürdürülmeyeceğini kararlaştırma fırsatı milletin eline geçecek. Orada bir karar alacağız. 'Milletin söz sahibi olduğu, bir anayasal düzen işletmek istiyoruz' diyenler, bunu hayata geçirme şansı bir kez daha önümüze gelecek. Bu nazari model kabul edildi lafları noktalanmış değildir, virgül bile değildir. Bu konuda seçim yapılacak. Bu anayasayı temsil eden kişiyle, bu anayasayı çok tehlikeli biliyorum hak ettiği anayasası Türkiye'ye vereceğiz diyen aday arasında bir seçim şansını Türkiye elde edecek. Türkiye'de referandumda sergilenen o sonuç gerçek niteliğiyle çok daha ağırlıklı açık bir biçimde ortaya çıkacak."