'Baykal kaseti' tartışmalarına Burhan Kuzu da katıldı: Konuyu biliyorum

Önceki gece katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmesine neden olan kaset iddialarına ilişkin "Kaset iddialarını aydınlatacak iki isim Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'dur" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sözleriyle başlayan "kaset" tartışmasına Erdoğan'ın danışmanı ve AKP milletvekili Burhan Kuzu da katıldı.

Haber Merkezi

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kendisine yöneltilen “Bugün iktidar size karşı yapılan kaset komplosunu cemaatin yaptığını söylüyor. Size göre komploda cemaat parmağı var mı?” sorusuna “Bir şey söylemek için elde kanıta ihtiyaç var. O günkü yüksek siyasi iradenin talimatı, onayı, kararı olmadan böyle bir iş yapılamaz. Ben bu kanaatimi ilk gün söyledim, bugüne kadar o kanatimi değiştirecek hiçbir somut gelişme sağlanamadı. Bir de Sayın Kılıçdaroğlu’na sorulsun. Çünkü o, başbakanın o kaseti seyrederken görüntüsünü izlediğini söyledi. ‘Gözlüğünü takıp’ diye anlattığı, gördüğünü iddia eden ana muhalefet partisi başkanı var” şeklindeki yanıtının ardından alevlenen "kaset" tartışmalarına Erdoğan'ın danışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu da dahil oldu.

Kaset iddialarına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında konuşmasının ardından Twitter'dan açıklamalarda bulunan Kuzu "Deniz Baykal'ın malum kasetini R.T. Erdoğan güya önce izlemiş ve yayınlatmış.Bunu Kemal Kılıçdaroğlu söylüyor.Tamamen yalan;konuyu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili paylaşımlarına devam eden kuzu şunları söyledi:

"Baykal'ın kaseti sitelere düştüğünde ben Meclisteydim; gecevakti R.T.Erdoğan Binali Yıldırım'ı çağırdı ve 'bu rezilliği derhal durdurun'dedi. Deniz Baykal kaseti piyasaya sürenlerin Parelel Yapı olduğunu bildiği halde bile bile faturayı R.T.Erdoğan'a kesmek istiyor. Acaba neden?"