Başbakanlık'tan yeni 'Cerablus' açıklaması

Başbakanlık, TSK'nın Cerablus'a dönük operasyonuyla ilgili ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, topçu atışlarıyla 81, F16 uçaklarının bombardımanıyla 12 hedefin vurulduğu belirtildi.

Haber Merkezi

TSK'nın bugün Suriye'nin Cerablus bölgesine başlattığı operasyonla ilgili Başbakanlık'tan ikinci açıklama geldi. İlk açıklamada operasyon yapıldığını doğrulayan ve operasyonun IŞİD'e karşı yapıldığını belirten Başbakanlık, ikinci açıklamada operasyona ilişkin ayrıntılara yer verdi.

"TSK tarafından Cerablus ve çevresinde başlatılan operasyon hakkında" başlıklı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"23.08.2016 tarihinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roket saldırıları üzerine, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak ve yapılan sınır ihlallerini önlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyon başlatılmıştır.

Bu kapsamda düşman unsurlarına cevap ve her türlü terörist grupla mücadele amaçlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün saat 04.00 itibariyle daha önceden belirlenen DAEŞ hedeflerine yönelik topçu atışı başlamıştır. Cerablus ve çevresinde ilk önce 81 hedef etkisiz hale getirilmiştir.

Saat 08:16 itibariyle 294 topçu ateşi yapılmış, ayrıca sabah saat 06:08 ile 07:50 arasında Hava Kuvvetlerimize ait F16 uçakları ile Cerablusta 12 hedef vurulmuştur.

Bu tür sınır ihlalleri ve halkımızın can ve mal güvenliğini ilgilendiren konularda misliyle mukabelede bulunulacaktır."