Başbakan Yıldırım'dan 'Kayseri saldırısı' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'deki saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'de çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin de bulunduğu halk otobüsüne yapılan bombalı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Saldırı hakkında, Kahramanmaraş'tan açıklamada bulunan Yıldırım, kentte toplu açılış törenine katılacak.

Yıldırım'ın açıklaması şöyle;

Bu alçak terör eylemi sonucu şehit olan askerlerimiz var. Yaralı askerlerimiz var. Yaralılarımız tedavisi devam ediyor. Şu anda bakanlarımız olay yerindedir. Gerekli çalışmaları oradaki emniyet güçleriyle devam ediyorlar. Gelişmeler belirli aralıklarla vatandaşlarımızla paylaşılacak. Olay bundan ibaret."

"Programımızı niye iptal edeceğiz? Terörü, teröristleri daha da sevindirmeye hiç niyetimiz yok. Terörün amacı bizim moral değerlerimize zarar vermek. Öyle anlaşılıyor ki 15 Temmuz'dan ders almamışlar. Hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin, terör alçaklıktır, insanlık suçudur, masum insanları öldürmek, insanlığı öldürmek gibidir. Terör örgütü şunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, İstikal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz, aksine daha da artırır. Bu yüzden programımızı yapacağız. Kahramanmaraş'tan bir kez daha bu alçaklara gereken mesajımızı da hep birlikte vereceğiz.

Yolumuza kararlıkla devam edeceğiz. Terör örgütleri ülkemizi, Cumhurbaşkanımızı hedef aldılar. Hayatına kastetmeye çalıştılar. Onlar bu milletin gücünü hesap edemedi. Bu asil millet o kadar büyük bir millet ki en zor en sıkıntılı zamanda 7 düveli dize getirdiğini unuttular. Bu güzel ülkenin insanları, Kahramanmaraş'ın yiğit kadınları 15 Temmuz gecesi yazdıkları destanla bütün dünyaya alçaklara boyun eğmediğinizi gösterdiniz. Allah sizden razı olsun. Bu milletle oyun oynanmaz. Bu millet hiçbir zaman esir olmaz.