Başbakan Yıldırım: Artık savaşlar tankla tüfekle olmuyor

Başbakan Binali Yıldırım 33. Bilişim Kurultayı'nda yaptığı konuşmada "Gezi olaylarında bilişimin terörü destekler şekilde kullanıldığını gördük. Bilişimi bir ülkeyi geliştirmek için ya da çökertmek için kullanabilirsiniz" dedi.

Başbakan Yıldırım 33. Bilişim Kurultayı'nda konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

''15 Temmuz'da basın ve medya tarihi bir görev yaptı. İletişimin olmadığı yerde bir şey olmaz. Eskiden insanlar darbeleri 2 gün sonra öğrenirdi. Bunlar TRT'ye yöneldiler. Kısmen ele geçirdiler, ama Türksat'te darbecilere geçit verilmedi. Arkadaşlarımız ölüm tehdidi altında onları saatlerce meşgul etmeyi başardılar. Yedek sistemi kısa süre sonra devreye soktular. CNN'e gittiler, yine başarılı olamadılar. 

Şimdi artık savaşlar tankla tüfekle olmuyor. Savaşlar bilgiyle oluyor. 2. Irak harekatında tek kurşun atılmadı. Bilişimi kullandılar. Komutanları tespit ettiler. 'Araçları bırakın caddeye dizilin size bir şey yapmayacağız' dediler.

Gezi olaylarında bilişimin terörü destekler şekilde kullanıldığını gördük. Bilişimi bir ülkeyi geliştirmek için ya da çökertmek için kullanabilirsiniz.

Veri elinizin altında olunca, siber saldırılarda insiyatif elinizde olacak. 2017 yılını bilişimde gelişim yılı olarak ilan ediyorum. İnternetin kullanıldığı alanları düşünün, bunlar çok yetersiz. Bilişimde kullanabileceğiniz alan, bir küre düşünün, gidebileceğiniz yer o kürenin dışında.