Başbakan Yıldırım: Anamın 10 çocuğu var, hepsini de normal yolla doğurmuş, hastaneye bile gitmemiş

Binali Yıldırım, "Çocuk tecavüzcülerini serbest bırakacak" olan düzenlemeye ilişkin tuhaf açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım Okan Üniversitesi Hastanesi'nin açılışında yaptığığ konuşmada cinsel istismar düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçimlerde 3 bin "mağdur"un kendi önlerine çıktığını söyleyen Yıldırım, CHP'yi suçlayarak "Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı tamamen siyasi istismar" ifadelerini kullandı. 

Yıldırım ayrıca, Türk Lirasının dolar karşısında değer kaybedip 3.40'ı görmesine ilişkin "Ekonomimiz sağlam, ani firen yapmayın, tepetaklak oluruz" diye konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Milli Eğitim'de de çok önemli adımlar atıldı. 4+4+4 sistemi milli eğitimdeyapılan en büyük reformdur. Çocuk yaşta evlilikler bu günlerde çok konuşuluyor. Biz eğitimde yaptığımız devrimle bunun önüne geçtik. Kanayan bir yaranın üstüne basıp bununla siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Burada kanayan bir yara var. 3 bin mağdur kişi seçim kampanyalarımızda her gün önümüze çıktılar. Muhalefetin de önüne çıktı. Sorun söylemezler ama. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı tamamen siyasi istismar. 

Biz diyoruz ki gelin yeni anayasayı yapalım. Güven ve istikrarı kalıcı hale getirelim. Tutturdular başkanlık sistemi diye. Tamam Cumhurbaşkanlığı olsun dedik, yok ülke bölünürmüş. Burada MHP'yi ayrı tutuyorum. MHP her zaman ülkesini partisinin önünde tutmuştur. 15 Temmuz'un bize öğrettiği bir şey var uzlaşma. Nasıl vatandaşlarımız o gece birbirine kenetlendi ise biz de bu kardeşliğin devam etmesi için var gücümüzle çalışacağız.

'ANAMIN 10 ÇOCUĞU VAR, HEPSİNİ NORMAL YOLLA DOĞURMUŞ'

Sezaryen oranları çok yüksek bunlara dikkat edilmesi lazım. Benim anamın 10 tane çocuğu var. Hepsini de normal yolla doğurmuş, hastaneye bile gitmemiş."