Başbakan Yardımcısı'ndan 'zorunlu deprem sigortası' açıklaması

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, düzenli ve sürekli zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu söyledi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, düzenli ve sürekli zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 seviyesinde olduğunu, ülke genelinde düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlattıklarını söyledi.

Reuters'in haberine göre Şimşek, Türkiye'de 2000-2017 döneminde düzenli ve sürekli zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranının yüzde 2 düzeyinde, çok düşük olduğunu söyleyerek, "Düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlatıyoruz. Bu kapsamda zorunlu deprem sigortalılık oranını yüzde 100'e çıkarmak hedefiyle düzenli abonelikleri olan tüm ev ve binalara sigorta yaptırma çağrısında bulunacağız" dedi.

Mevcut poliçesini yenilemeyenlerin uyarılacağını, yapılan uyarıya cevap vermeyenlerin otomatik sigortalanacağını ve prim tahsilatının yapılması için mekanizma tesis edileceğini söyleyen Şimşek, zorunlu deprem sigortası bulunan ve primlerini düzenli ödeyen vatandaşlara yönelik ise herhangi bir işlem yürütülmeyeceğini belirtti.