Başbakan Yardımcısı yalan söylüyor: Hem katlar hem de ana kapı kilitli!

Adana'da 11'i çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, dünkü bilgileri yalanlayıp "kapılar kilitli değil" iddiasında bulundu. Facia sonrasında olay yerinde incelemelerde bulunan Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, izlenimlerine ilişkin soL'a yaptığı açıklamada, kapıyı ilk açan kişiyle konuştuğunu, hem katlardaki yangın…

Ali Ufuk Arikan

Adana'da 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin tepkiler sürerken, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, dün ortaya çıkan bilgileri yalanlamış ve "kapılar kitli değil" iddiasında bulunmuştu.

Facianın hemen ardından Adana'ya gidip incemelerde bulunan Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık, izlenimlerine ilişkin soL'a yaptığı açıklamada, "Burada büyük bir ihmal söz konusu. Devlet kontrolünde olması gereken çocuklar özel bir dernek tarafından barındırılıyor. Bu dernek bir cemaatle bağlantılı. Olayın püf noktalarından biri bu" dedi.

Binada yangın merdiveni olduğunu ancak kapılarının kilitli olduğunu belirten Balık, "Bina çıkışı dışında yangın merdivenin ana kapısında da kilit var. Çocuklar kapı önünde birbirlerine sarılı halde ölmüş. Devlet güvencesi ve kontrolü olsa böyle bir olayla elbette karşılaşmazdık. Bu ülkenin her yerinde böyle onlarca kontrolsüz cemaat, tarikat yurtları var. 2008'de Konya'da bir facia yaşadık, Karaman'da istismar olayıyla karşılaştık, böyle giderse bunları yine duyacağız. Bu yurtların hepsinin devlet kontrolünde olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın "kapılar kilitli değildi" açıklamasını sorduğumuz Balık, "Olayın ardından binaya giren ilk kişiyle konuştum. Kendisi çocukları kapı önünde cansız halde görmüş, kilitli olduğu bilgisini ondan aldım" dedi.