Başbakan Yardımcısı: Avrupa hasta, kan kaybedecek, paramparça olacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Avrupa’yı bir arada tutan esas insan hakları, hukukun üstünlüğü, ama şu anda yok, bunlar da ortadan kalkınca Avrupa paramparça olacak” dedi.

Giresun’da bir toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Almanya ve Hollanda'da AP'li isimlerin referandum toplantılarına izin verilememesine değinerek, şunları söyledi: “Bakın en son Almanya, Avusturya, Hollanda’nın yaptıklarına bakın. Bütün tedbiri elden bıraktılar, bu millete, Türk milletine olan düşmanlıklarını iyice açığa çıkardılar, kin kusuyorlar, kan kusuyorlar neredeyse o haldeler.”

Önceki yıllarda Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyeliği de yapan Canikli şöyle devam etti: “Bundan sonra Türkiye’nin önü açık, bundan sonra onlar düşünecek, çünkü Avrupa hasta, Batı hasta, Batı bundan sonra daha çok kan kaybedecek, her alanda kan kaybedecek. Çünkü Avrupa’yı Avrupa yapan değerlerin hiçbir tanesine sahip çıkmıyor. Avrupa’yı bir arada tutan esas insan hakları, hukukun üstünlüğü, ama şu anda yok, bunlar da ortadan kalkınca Avrupa paramparça olacak. Avrupa’nın dağılmasını hiç kimse engelleyemeyecek, aslında süreç başladı, onlar da farkında."