Başbakan da Hakan Fidan'a ulaşamamış: Enişteden değil Erdoğan'dan...

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Başbakan Binali Yıldırım'ın da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a 15 Temmuz gecesi ancak saat 23.00'da ulaşabildiğini yazdı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbeyi eniştesinden öğrendiğini açıklaması sonrası Başbakan Binali Yıldırım'ın da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a saat 23.00'a kadar ulaşamadığı ortaya çıktı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Yıldırım'ın yaşadıklarını şöyle anlatıyor: 

"Başbakan Binali Yıldırım darbe girişiminin yapıldığı geceyi, 'Saat 21.00’e kadar Dolmabahçe ofisinde randevularım vardı. Köprüyü geçerken bir hareketlilik olduğunu fark ettim. Sayın Cumhurbaşkanı’nı aradım. Kendisine ulaşan bazı bilgiler olduğunu söyledi, ‘Eve gitme’ dedi. O andan itibaren hareket halinde oldum' diye anlatıyor. Bakanlar istihbarat zaafı üzerinde duruyor. Bir kısmı darbe haber alındığı halde neden önlenemediğini, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kabine üyelerine neden haber verilmediğini soruyor... Sorumluların görevden alınmasını istiyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Saat 21.20’de Erzurum’dan uçağa bindim, haberim yoktu. Saat 23.00’te Ankara’ya inince haberim oldu. Havaalanında hemen bir hangara geçtim, oradan yönettim' diye konuşuyor. Darbe ihbarını Genelkurmay’a bildiren MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın teyit konusunda bilinçli olarak oyalandığı üzerinde duruluyor. Halen devam eden iki tehdit ön plana çıkıyor.

MGK toplantısında ise Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar söz alıyor, darbe girişiminin yaşandığı gece olanları anlatıyor. Akar’ın sözlerini aktaracağım. Çok çarpıcı bir cümlesi var, onu öncelikle aktarmazsam olmaz. “Birliklere iletilmek üzere verdiğim talimatları fakslamak yerine yırtmışlar.”

KARA, DENİZ, HAVA VE JANDARMA...

Selvi yazısında, lise seviyesindeki Kara, Hava, Deniz ve Jandarma okullarının belli bir süreç içinide kapatılacağını ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın lağvedileceğini ileri sürdü.

Yazının tamamı