'Barış için Sinemacılar' isim listesi 'FETÖ'cü diye sunuldu

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlet kurumlarında başlayan ve pek çok yere sıçrayan tasfiye operasyonunu sonrası isim listeleri dolaşmaya devam ediyor. En son 'Barış İçin Sinemacılar' listesini kopyalanarak FETÖ'cüler etiketiyle sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından sosyal medya araçlarında tasfiye edilecek isimler konuşulurken 'muhbirlik' furyası da devam ediyor. Farklı yerlerden toparlanmış isim listeleri 'FETÖ'cü diye paylaşılıyor. 

Birgün'ün haberine göre; şarkıcı Niran Ünsal, geçen günlerde bazı sanatçıların 'FETÖ’ye destek verdiğini ve bununla ilgili belgeleri Cumhurbaşkanı’na bizzat kendisinin sunacağını açıkladı. "Müzik sektörü acil temizlenmeli" diyerek AKP’li Burhan Kuzu’dan yardım isteyen şarkıcı Ünsal, asıl amacının "terör örgütüne destek verenleri sektörden temizlemek" olduğunu ileri sürdü.

SİNEMACILAR HEDEF GÖSTERİLDİ

Ünsal'ın ardından sosyal medya üzerinde 'FETÖ'yle bağlantısı olduğu iddia edilen listeler dolaşmaya başladı. Bu listelerden en çok dolaşımda kalanı ise Twitter'da @Baskentcii kullanıcı adıyla yer alan ünlü bir "AKP Kulis" hesabı tarafından yayıldı. Nadir Sarıbacak, Necati Sönmez, Bingöl Elmas, Onur Ünlü, Çayan Demirel, Deniz Türkali, Özcan Alper gibi yönetmen, oyuncu, senarist, yapımcı, Sanat Asistanı, sinema yazarı gibi sektörde çalışan birçok ismin yer aldığı ve daha önce Barış İçin Sinemacılar imzacıları listesinde bulunan isimler 'FETÖ’cü ilan edildi.