Barış Derneği: Ülkemizi bu kirli oyuna sokanlar suçludur!

Barış Derneği, Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan IŞİD saldırısı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu kanlı saldırı, emperyalizmin bölgemize yönelik müdahalelerinin kaçınılmaz sonucudur. Başta Suriye halkı olmak üzere Ortadoğu halklarına yönelik saldırganlığın parçası haline geldiği için AKP hükümeti suçludur" denildi.

Haber Merkezi

Barış Derneği, Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin ölümüyle sonuçlanan IŞİD saldırısı hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu kanlı saldırı, emperyalizmin bölgemize yönelik müdahalelerinin kaçınılmaz sonucudur. Başta Suriye halkı olmak üzere Ortadoğu halklarına yönelik saldırganlığın parçası haline geldiği için AKP hükümeti suçludur" denildi. 

Barış Derneği'nin "Ülkemizi bu kirli oyuna sokanlar suçludur" başlıklı açıklamasının tamamı şöyle:  

Bombalı saldırıların sıradan siyasi eylemlere dönüştüğü ülkemizde, yeni bir IŞİD saldırısı 40'tan fazla insanın ölümüne neden oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan kanlı saldırı, emperyalizmin bölgemize yönelik müdahalelerinin kaçınılmaz sonucudur.

Artık bütün dünyanın bildiği  üzere IŞİD adı verilen kanlı örgüt, başta ABD olmak üzere Batılı emperyalist güçlerin imalatıdır. İslam coğrafyasında kaos yaratmak için beslenen bu örgüt, bu coğrafyadaki ileri birikimi hedef almıştır.

Emperyalizmin "IŞİD'e saldırmak" bahanesi ile bölgemizdeki varlığını kalıcılaştırmaya çalışması, emperyalist siyaset açısından çelişkili değil, doğal karşılanmalıdır.

AKP de emperyalizmin bir imalatıdır ve AKP ile IŞİD sadece şeriatçılıklarıyla değil, bu nedenle de ayrılmaz bağlarla bağlıdırlar. Öte yandan, IŞİD'e başından beri destek sunan AKP hükümeti de emperyalist planların bir parçası olmuş, zaman zaman ortaya çıkan çıkıntılarını törpülemek ve bu planlara uyum sağlamak zorunda kalmıştır.

Başta Suriye halkı olmak üzere Ortadoğu halklarına yönelik saldırganlığın parçası haline geldiği için AKP hükümeti suçludur. Ülkemizi bu kanlı oyuna dahil ettiği için suçludur. Hâlâ emperyalizm tarafından kullanılan IŞİD'in ülkemizi de kan gölüne çevirmesine zemin sunduğu için suçludur.

Bu ülkeden IŞİD zihniyetinin ve onun destekçilerinin kökü kazınmadan gerçek barışa ulaşmak mümkün olmayacaktır.