Barbaros Şansal'a hapis istemi

Barbaros Şansal hakkında "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama" suçundan iddianame hazırlandı.

Modacı Barbaros Şansal hakkında "Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni alenen aşağılama" suçundan iddianame hazırlandı.

Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede Şansal'ın 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Yılbaşı gecesi sosyal medya hesabından attığı tweetler ve internet üzerinden paylaştığı videodan dolayı Kıbrıs'ta gözaltına alınarak sınırdışı edildi.

Getirildiği Atatürk Havalimanı'nda uçaktan iner inmez aralarında havalimanı çalışanlarının da bulunduğu bazı kişilerin saldırısına uğrayan Şansal, polis tarafından güçlükle kurtarılarak emniyete götürüldü. Daha sonra da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Savcılık, hazırladığı iddianamede, Şansal'ın tweetlerinden dolayı, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan 3 yıla kadar hapsini isterken, söz konusu video paylaşımındaki ifadelerin ise TCK 301. madde de yer alan "Türk milletini aşağılama" suçu kapsamında kaldığını belirterek soruşturma açılması için Adalet Bakanlığı'ndan izin istedi.

Bu arada İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi, eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle iddianameyi savcılığa iade etti. Eksikliklerin giderilmesinin ardından iddianameyi kabul eden mahkeme, 56 gün cezaevinde yatan Şansal'ı tahliye ederek tutuksuz yargılanmasına karar verdi.