BAL öğrencilerinden kampanya: Geleneğimize ve öğretmenlerimize sahip çıkacağız!

AKP iktidarının "Proje Okul" ilan ettiği eğitim kurumlarına yönelik keyfi ve hukuksuz uygulamalarına tepkiler büyüyor. İzmir'de Bornova Anadolu Lisesi öğrenci ve mezunları, 8 yılı dolduran öğretmenlerin başka kurumlara tayinine ve BAL'a keyfi atamalara tepki gösterdi. Başlatılan imza kampanyasında "Geleneğimize, kimliğimize, öğretmenlerimize, özgür ve aydınlık…

soL-İzmir

AKP iktidarının "Proje Okul" ilan ettiği eğitim kurumlarına yönelik keyfi ve hukuksuz uygulamalarına tepkiler büyüyor. İzmir'de Bornova Anadolu Lisesi öğrenci ve mezunları, 8 yılı dolduran öğretmenlerin başka kurumlara tayinine ve BAL'a keyfi atamalara tepki gösterdi. Başlatılan imza kampanyasında "Geleneğimize, kimliğimize, öğretmenlerimize, özgür ve aydınlık geleceğimize sahip çıkacağız" vurgusu yapıldı. 

İŞTE O METİN

Bornova Anadolu Liseli öğrenciler imzasıyla başlatılan kampanya metninde şu cümlelere yer verildi: 

Bizler Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri ve Bornova Anadolu Lisesi mezunları olarak okulumuz öğretmenlerine, BAL'ın yıllardır ilmek ilmek örülmüş geleneğine, bilimsel eğitime ve özgür düşünceye yönelik saldırıları kınıyoruz. 

'Proje okulu' kapsamına alınan Bornova Anadolu Lisesi, eğitim alanına yönelik yeni bir saldırının ilk muhatabıdır. Okulumuzun kapısından ilk girdiğimiz andan bu yana gururla taşıdığımız BAL kimliğini, okulumuzu, öğretmenlerimizi, özgür ve aydınlık bir gelecek idealimizi bu saldırılara karşı sonuna kadar savunacağımızı ilan ediyoruz.