Bakırköy'de 'tarikatlar cemaatler dağıtılsın' toplantısı

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, Bakırköy'de "Geleceğimizi yakan tarikat ve cemaat karanlığını durduralım" konulu bir panel gerçekleştirdi.

Aydınlanma Hareketi'nin "aydınlık bir gelecek için tarikatlar ve cemaatler dağıtılsın" başlığında düzenlediği toplantıların Bakırköy ayağı yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi. Toplantı Aydınlanma Hareketi'nin ilk imzacılarından Orhan Gökdemir ve Gamze Erbil'in katılımıyla yapıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Orhan Gökdemir, tarikat ve cemaatlerin tarihten bugüne üstlendikleri rol, devlet mekanizmasının yeniden yapılandırılması ve konumlandırılmasındaki işlevleri, günümüz Türkiyesi'nde siyasi iktidarın yönetme ehliyetinin ancak bu yapılanmaların varlığıyla mümkün olabildiğine değindi. 15 Temmuz sonrası izlenen politikanın dinci gerici ideolojinin bir parçası olduğunu anlattı.

Gamze Erbil ise ülkede bir yönetme krizinin bulunduğunu belirtti ve Aydınlanma Hareketi'nin çalışma takvimiyle ilgili bilgi verdi. Bugüne kadar imam hatipler kapatılsın, zorunlu din dersleri, diyanet broşürü gibi merkezi mücadele başlıklarında alınan yol ve amaçlananlara ilişkin bilgi verdi.

Toplantı katılımcıların katkı ve sorularından ardından sona erdi.