Bakanlıktan İzmir'in 3 ilçesine RES, Karaburun’a balık çiftliği onayı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yöre halkının protesto ettiği, engellemek için hukuki mücadele sürdürdüğü İzmir'in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçelerine yayılan RES projesine ve Karaburun’daki balık çiftliği projesine onay verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'deki 2 projeye ÇED onayı verdi. İzmir’in Kemalpaşa, Bayındır ve Torbalı ilçelerine yayılan Rüzgar Elektrik Santrali (RES) projesi ile Karaburun’da yapılacak balık çiftliğine Bakanlık vizesi çıktı.   

3 İLÇEYİ KAPSAYAN RES

Ege'de Son Söz'den Onur Deniz'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yander Elektrik Şirketi tarafından Kemalpaşa, Bayırdır, Torbalı arasına yapılması planlanan 22 türbinden oluşan Mersinli RES projesinin ÇED onayını gerçekleştirdi. ÇED sürecinin sonlandırılmasıyla birlikte 22 türbin 2 ilçe sınırlarının birleştiği Çardaklıtepe, Kartaltepe, Mersinli Mahallesi, Karlıktepe, Akçamtepe mevkisinde kurulacak.

KARABURUN’A BALIK ÇİFTLİĞİ

Öte yandan Bakanlık, Karaburun İlçesi'nde de balık çiftliği yatırımlarıyla tanınan Yaşar Holding şirketlerinden Çamlı Besicilik'in projesine de onay verdi. Şirket böylece Karaburun’da toplam 5 milyon 176 bin TL’ye yılda 2 bin 950 ton balık üretimi gerçekleştirecek. Küçükbahçe’nin kuzey bölümünde yapılacak çiftlikte çipura ve levrek yetiştirilecek.