Bakan'ın iddiasına belgeli yanıt: Gülmen ve Özakça'nın sabıkası yok...

İşlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sicilinin "temiz" olmadığını iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya belgeyle yanıt verildi. İki eğitimcinin de "adli sicil kaydı" yok.

Avukat Selçuk Kozağaçlı, KHK’yle ihraç edildikleri işlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın sicilinin "temiz" olmadığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya belgeyle yanıt verdi.

Gülmen ve Özakça için yakalama ve arama kararının gerekçesi, açlık grevinin ölüm orucuna dönüşebileceği, Tekel ve Gezi benzeri eylemlere sebep olabileceği olarak açıklanmıştı.

"Silahlı terör örgütü üyeliği"nden işlem yapılan iki eğitimci tutuklanmıştı.

BAKAN AÇLIK GREVİNE "TİYATRO" DEDİ

İki eğitimcinin eylemini  "tiyatro" diye niteleyen bakan Soylu, Gülmen’in şu suçları işlediğini söylemişti: 

“Örgütün açık alan yapılanması olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılıyor, salındıktan sonra tekrar gözaltına alınıyor. Hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı veriliyor. Afiş asma, örgüt adına basın açıklaması yapma, örgüt adına çalışma ve ötesinde birçok eylem. Bunların hepsi OHAL çıkmadan önce yaşananlar. bunların DHKP-C’yle organik bağı söz konusu.”

Soylu, Özakça ile ilgili de şu ifadeleri kullanmıştı: 

“Semih özakça, sınıf öğretmeniyken ihraç edilmiş. Bu kişinin silahlı terör örgütüne üye olma, kamu malına zarar verme, kemik kırılmasına sebebiyet verecek şekilde yaralama. Bunları niye kimse yazmıyor? DHKP-C’nin memur alan yapılanması eylemine katılmış, gözaltına alınmış.”

AV. KOZAĞAÇLI'DAN BAKAN'A YANIT

Avukat Selçuk Kozağaçlı, Twitter hesabından bakanın iddialarına yanıt verdi.

Kozağaçlı, “Hukuk devletlerinde kişilerin yargısal geçmişleri adli sicil kaydıyla takip edilir, bakan iddialarıyla değil” diyerek ikilinin sicil belgelerini paylaştı.