Bakandan 'büyüme' açıklaması: Türkiye battı diyenler utanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin dünyayı kıskandıracak bir büyüme oranı yakaladığını belirterek, "Birileri kıskansa da bu büyüme sadece ihracatta değil, Türkiye bu büyümeyi yakaladı. 2016'da Türkiye battı bir daha belini doğrultamaz diyenler 2018 yılında utanacaklar" dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından düzenlenen Sanayi Gecesi töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirdi.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin üçüncü çeyrekteki büyüme oranını 11.1 olarak açıklamış, ancak bu rakamlar, ilgili çevrelerde çeşitli tartışmalara yol açmıştı.

'TÜRKİYE BATTI DİYENLER UTANACAK'

"Ülkemiz ekonomisi gerek iç, gerekse dış yatırımcılara güven vermektedir.'' diyen Bakan Tüfenkci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

''2017 yılında dünyayı kıskandıracak bir büyüme oranı yakaladık. Birileri kıskansa da bu büyüme sadece ihracatta değil, Türkiye bu büyümeyi yakaladı. 2016'da 'Türkiye battı, bir daha belini doğrultamaz' diyenler 2018 yılında utanacaklar. Büyüme rakamlarını minicik tutmak isteyenler, büyüme rakamlarını revize etmek zorunda kaldılar. Önümüzdeki ay içinde yine açıklayacağımız rakamlarla enflasyonun da inşallah tek haneli rakamlara indiğini göreceksiniz. 1 milyon 350 bin insana istihdam sağladı. Türkiye her yıl 1 milyon insanımıza iş ve aş sağlamış durumda. Orta vadeli programlara baktığımız zaman, bu rakamların üstünde istihdam sağlayacağız. Yüzde 5'lerin üzerinde büyümeleri yakalayarak bu rakamları sağlayacağız. Biz, birileri gibi yalan üzerine değil, gerçekler üzerine siyaset yapmayı liderimiz Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. 2017 yılında Türkiye ihracat rakamı rekoru kırmaya doğru gidiyor."