Bakan Zeybekci’den Afrin açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Afrin operasyonuna ilişkin 'Defalarca söyledik. Dostlarımıza anlatmaya çalıştık. Yeni dünyada Türkiye içinde olur. Yeni dünya kurulacaksa, Türkiye o dünyayı kuracaklardan biri olacak. Yeni harita çizecekse Türkiye o haritayı çizenlerden olacak' dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Platformu tarafından düzenlenen Ekonomi 2018 Vizyon toplantısına katıldı.

Afrin’e düzenlenen operasyon ile ilgili konuşan Bakan Zeybek, operasyonun huzur ve barış operasyonu olduğunu belirten Zeybekci, “Ne kadar yapılarsa her birinin tek tek yerle bir ettiği bir operasyon. Bugün itibari ile huzur barış getirmek için Rabbim onlara güç versin. Siyasi yorumlar vardı. O coğrafyada yapabilecek 5 tane devlet yok dedi. Bu millete yapılan şekli ile yapılıyor. Zannettiler ki sessizliğimiz acizliğimizden sırtımızda yumurta küfesi var. Yarın bu coğrafyaya gelip emperyalist kaygılarla gelip sonra çekip gidince, sorumluluk yok sanıyorlar. Bizim ecdadımız verdiği kardeş kılma iklimi görevi var. Gelip gitmeyeceğiz. Gelip menfaati görüp gitmeyeceğiz” dedi. 

''Bugüne kadar gittiği ülkelerde hep ecdadı temsil ettiklerini'' belirten Zeybekci, “Bugüne kadar 170 ülkeye gitmişiz. Bir o kadar ülkede de devlet başkanları, başbakanları, ilgili bakanları, yetkilileri ile görüşmüşüz. Allah'a hamd ediyorum ki bugüne kadar ecdadımdan dolayı. Bir kere başımız öne eğilmedi. Bir kere bile mahcup olmadı. Bir kere bile yüzümüz kızarmadı. Onların öyle değil. Afrika’dan tutun da Amerika’ya kadar bütün o coğrafyada bir zamanlar sömürünün en vahşisi vardı. Vahşeti vardı. Bizim tarihimizde asla olmadı. Zeytin dalı barış operasyonu barış hareketi Türkiye’nin güvenliğini sınırı garanti alma ihtimali. Türkiye’yi tehdit eden hiçbir parmağı sağlam bırakmayacağız. Defalarca söyledik. Dostlarımıza anlatmaya çalıştık. Yapmayın etmeyin dedik. Türkiye’ye buyurmak talimat vermek. Yeni dünyada Türkiye içinde olur. Yeni dünya kurulacaksa, Türkiye o dünyayı kuracaklardan biri olacak. Yeni harita çizecekse Türkiye o haritayı çizenlerden olacak. Asla aklını ruhunu satanlara, peşkeş çekenlere müsaade etmeyeceğiz. Başlayan harekat. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi defalarca söylememize rağmen evet demesine rağmen, ikinci adım olarak Fırat’ın doğusu gerçekleştirecek. Türkiye’yi çerçeveleyen hiçbir şey müsaade edilmeyecek. Hiç kimseden izne de ihtiyacımız yok, desteğe de ihtiyacımız yok” şeklinde konuştu.