Bakan saldırganla fotoğraf çektirmişti: AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tuğluk’un ailesini suçladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan saldırıdan dolayı Tuğluk'un ailesini suçladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Denizli'nin Çivril ilçesinde, partisinin ilçe kongresine katıldı. 

Kongrede konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dağ, HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan saldırıdan aileyi sorumlu tuttu.

AKP'li Dağ, "Son günlerde yaşanan bir olay var. HDP milletvekili birisinin annesi vefat etti ve bir mesele oldu. bir gün sonra birçok açıklama oldu. Ben Ankara’daydım açıkçası, HDP genel başkan yardımcısı ve milletvekillinin annesinin vefatından haberi olmadı. Bir takım hadiseler yaşanmış. Şimdi insan şunu sorguluyor. O cenazenin oraya gömüleceği ve o insanları oraya getiren zihniyet, hangi zihniyet. Yani o eylemcileri oraya getiren, onu haber veren kimler. Daha sonra içişleri bakanımızın bir kişinin fotoğraf çektirmek istemesi ve fotoğrafı çektirmesi, o kişinin gözaltına alınması. Orada o fotoğrafın servis edilmesi. Oraya baktığımız zaman ne yazık ki, ölümler üzerinden bir takım operasyon yapma görevine yeniden başladılar. Geçmişimizde Berkin Elvan olayı vardı. Bir yıl fişe takılı olan Berkin Elvan’ın fişini, yerel seçimler öncesinde fişini çektiler. Daha öncesi 6-7 Eylül olayları biz, bunları çok gördük. Artık bu bayatlamış operasyonları yapmaktan vazgeçin. Tabii ki bizim dinimizde, örfümüzde, kültürümüzde cenazeye saygı vardır. Cenazeye saygıyı sonuna kadar göstermek zorundayız. Ama oraya o insanları getirenleri sorgulamak, onları ortaya çıkarmak ve onların takipçisi olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.