Bakan Kaya: AKP döneminde kadınlar daha güçlü hale geldi!

Kırıkkale'de konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "AK Parti iktidarları döneminde kadınlarımızı güçlendirmek için çok önemli hizmetlere imza attık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kırıkkale'de Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi açılışı sonrası yaptığı konuşmada, AKP iktidarında kadınları birçok hakkın verildiğini ve kadınların daha güçlü bir konuma geldiğini söyledi.

Kaya "“Yarın 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Biz AKP iktidarları döneminde kadınlarımızı güçlendirmek için çok önemli hizmetlere imza attık. Öncelikle biliyorsunuz, yasal ve anayasal düzenlemeler yaptık. Mevzuat anlamında kadınlarımızı güçlendirecek çok büyük çalışmalar yaptık. Kadınlara karşı pozitif ayrımcılığı ve bunun eşitliğe aykırı olmadığını anayasaya koyduk. Daha sonra medeni kanunda, iş kanununda birçok düzenleme yaparak kadınlarımızın haklarını güvence altına aldık. Kadınlarımızın istihdamı noktasında, onların hem çalışma hayatının içinde hem sosyal hayatının içinde yer almaları için; hem de güçlü aile yapılarının direği olarak hem çalışması hem de ailesini çekip çevirebilmesi için birçok haklar getirdik onlara. Hamilelik, süt izinleri, esnek çalışma modelleri, en son getirdiğimiz yenilikte biliyorsunuz, kadınlarımıza çocukları okula başlayana kadar yarı zamanlı çalışma hakkı getirdik. Bu yaptığımız düzenlenme, çok önemli bir düzenleme” dedi.