Bakan Çelik'ten AB'ye: Esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz

Bakan Faruk Çelik, "Biz AB'den yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programda konuştu.

Çelik, dünyada, bölgede ve Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.

'HİÇBİR MİLLETVEKİLİ TUTUKLANMAMALI'

"Barış diyenlerin en çok silahı satanlar olduğunu" belirten Bakan Çelik, "Demokrasi derler, darbeye karşı çıkmazlar. Seyrederler ve 'bir anlam veremedik' gibi garip yorumlar yaparlar. İnsan hakları derler, mültecileri seyrederler. Akdeniz'in bebek mezarlığına döndüğüne seyirci kalırlar. Terörle mücadele derler, teröristlere kucak açarlar. Şimdi Avrupa Birliği'nin, savunduğu bütün değerleri ayaklar altına alan bir tutum içine girdiğini ne yazık ki ibretle izliyoruz. Avrupa Parlamentosu bir karar alıyor. 'Türkiye ile müzakereler askıya alınsın' diyor. Neden? Gerekçeleri var, bir tanesinde diyor ki, 'Bu HDP vekillerini neden tutukladınız? HDP milletvekilleri değil, hiçbir milletvekilinin tutuklanmasına, hiçbir AK Partili rıza göstermez. Hiçbir milletvekili tutuklanmamalı, milletin vekili çünkü. Milletin vekili olacaksın" şeklinde konuştu.

‘BİZ, AVRUPA BİRLİĞİ'NİN TÜRKİYE'NİN DAHİL OLMASIYLA KÜRESEL BİR GÜÇ OLMASINDAN YANAYIZ'

"Avrupa Birliği'nin gidişatında kaygılı olduklarını" dile getiren Bakan Çelik, "Biz Avrupa Birliği'nden yanayız, kriterlerden yanayız, Batı'dan yanayız. Çifte standarda karşıyız ama siz kendi bünyenizdeki ırkçı hareketlerden dolayı bunun faturasını Türkiye'ye kesmeye çalışıyorsanız, bu çifte standarda dönüşüyorsa ve uygulamalarınızla bütün kriterleri ayaklar altına alıyorsanız, esas biz sizin gidişatınızdan kaygı duyuyoruz. Yalnız biz mi? İngiltere de, başka ülkeler de kaygı duyuyor. Biz, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin dahil olmasıyla küresel bir güç olmasından yanayız" dedi.