Bakan Akdağ'dan CHP'ye ilginç 'başkanlık' tepkisi: Bu millet onlara başkanlığı vermez

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP'nin başkanlık sistemine karşı olmasına ilişkin ilginç bir açıklama yaptı. Akdağ "Sakın inanmayın. Sittin sene bu başkanlığı bu millet onlara vermez de onun için karşılar" dedi.

Mersin'de konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP'yi, Türkiye siyasi hayatında diğer partilerden ayıran özellikler bulunduğunu iddia etti.

"Bazıları vatandaşı, 'göbeğini kaşıyan adam' diye tarif ettiler. Zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinliyorum, celalleniyor, 'Siz böyle oy verirseniz, daha çok çekeceğiniz var' filan gibi bir de milleti azarlıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun beslendiği gelenek, her zaman vatandaşı, insanı küçümseyerek siyaset yapıyor. Türk milletinin eksikleri var da  değiştirmek, onu başka bir tarafa doğru, siyaset mühendisliği ile yönetmek gerekiyor. 15  senedir AK Parti'de siyaset yapıyorum. O zamandan beri şunu görüyorum; bu milletin  demokratik feraseti, basireti batılı ülkelerdeki seçmenlerden, ABD'deki seçmenlerden çok  ileride. Yeter ki, siz bu millete hizmet edin. O milletin fertleri, 15 Temmuz'da olduğu gibi  bedenlerini tankın altına koymaktan hiç sakınmaz. Yeter ki, liderlerine güvensinler, inansınlar. Yeter ki, kendileriyle birlikte bir davanın peşinden koştuğu insanlara inansınlar, bu milletin  feraseti, basireti çok yüksek." açıklamasında bulunan Bakan Akdağ, bu nedenlerden dolayı CHP'nin başkanlı referandumundan korktuğunu savundu.

CHP'nin başkanlık sistemine karşı olmasına ilişkin "Onların aslında bir sisteme falan, başkanlık sistemine ya da Türkiye tipi cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olmalarının sebebi sistemden dolayı değil" diyen Akdağ "Sakın inanmayın. Sittin sene bu başkanlığı bu millet onlara vermez de onun için karşılar. Neden vermez? Çünkü onlar önce milletin neye inandığını, nasıl giyindiğini, nasıl yaşadığını değiştirmeye çalıştılar. Sen ne karışıyorsun ya. Nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar insan. Nasıl inanıyorsa öyle inanır insan. Sen onun özeline nasıl girebilirsin. Onlar kendi kafalarında uyduruk bir medeniyet tasarrufu icat ettiler, sonra herkesi o kalıbın içine sokmaya çalıştılar. Tarihi bin yıldan fazla olan bir millet senin kalıbına girmez. Eğer sen milletin sana ne söylediğini anlarsan, millet senin arkandan yürür. Herkes sanıyor ki, Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü, partisinin gücünden, arkasındaki iktidar gücünden. Değil kardeşim, Recep Tayyip Erdoğan'ın gücü milletinden geliyor" şeklinde konuştu.