Bahçeli: Kurumuş ağaç gibi devrilip gitmiştir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin "Birleşik Krallık Başbakanı da iyi bir sınav verememiş ve layığını da bulmuştur. Kurumuş ağaç gibi devrilip gitmiştir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

"Birleşik Krallık AB ile ortak bir gelecek görmemiştir. Sandıktan ‘Hayır’ çıkmasıyla Başbakan Cameron istifa kararı almıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı için kahin olmaya gerek yoktur" diyen Bahçeli, "Kontrolsüz göç dalgaları, terör olayları ülkeler arasında görünmeyen duvarlar inşa edilmesine neden olmuştur. 23 Haziran öncesi Britanya vatandaşlarının demokratik tercihleri ‘Türkler geliyor’ korkusuyla çarpıtılmıştır. AB ile yollarını ayırmak için bahane arayan bu ülkenin Türkleri suçlaması utanmazlık ve küstahlık örneğidir. Biz gittiğimiz her yere onur ve itibar götürürüz. Birleşik Krallık Başbakanı da iyi bir sınav verememiş ve layığını da bulmuştur. Kurumuş ağaç gibi devrilip gitmiştir" ifadelerini kullandı.