'Bahçeli, kendisine çekidüzen vermesi için CHP'yi ikaz etti'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, kendisine çekidüzen verip aklıselim içinde hareket etmesi için CHP'ye ikazda bulunmuştur." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişimi sanıklarının mahkemelerde her türlü inkar tekniğini kullandığını, dışarıdakilerin de mahkeme sürecini baltalamaya çalıştığını iddia etti.

"Hal böyleyken ana muhalefet partisi CHP, FETÖ davalarının sürdüğü bir zaman diliminde bundan kendine çıkar sağlamaya çalışmakta, yol boylarında şarkılı türkülü 2019 planları yapmaktadır" ifadelerini kullanan Yalçın "CHP'nin politika anlayışı hiç de ahlaki değildir, ciddiyetten de yoksundur. Anamuhalefet partisinin, sözde adalet arayışına girerken 'FETÖ'nün dolaylı hamisi', 'ihanetin zoraki avukatı' durumuna düştüğü gün gibi ortadadır. Ayrıca adaleti sokaklarda arama çabasının, Gezi olaylarında pek iyi görüldüğü gibi, ciddi provokasyonlara yol açması mümkündür" açıklamasında bulundu.

Bahçeli'nin CHP'yi uyardığını ifade eden Yalçın açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bunun içindir ki MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, kendisine çekidüzen verip aklıselim içinde hareket etmesi için CHP'ye ikazda bulunmuştur. Anamuhalefet partisi CHP ise bu iyi niyetli çağrıya, sözcülerinin her zamanki ölçüsüz ve ayarsız beyanlarıyla karşılık vermiştir. Mesnetsiz, seviyesiz yakıştırma ve isnatlarla Sayın Genel Başkanımıza saldırılmıştır. CHP, bir yandan arkasında okyanus ötesindeki üst aklın durduğu Pensilvanya Kardinalinin vekilliğine, diğer yandan da Beyaz Saray'ın Türkiye sözcülüğüne gönüllü talip olmuştur. CHP'nin yolu yol değildir. CHP, çıkmaza yürümektedir. Solun sokak eylemlerini sevdiği herkesin malumudur. Ancak CHP, solu marjinalleştiren ve sol partilere ebediyen iktidar yolunu kapatan sokak hareketlerini taklit ederek otoyolları aşındırmaktan vazgeçmelidir. CHP, makul ve mantıklı yollarda yürümelidir. Sayın Genel Başkanımızın ikazlarının CHP tarafından Saray'a veya iktidara destekle açıklanması, sadece hakikati setretmek, ayıplarını örtmek içindir. MHP olarak, kamuoyuna bu çarpıcı hakikatleri arz etmeyi görev sayıyoruz."