Bahçeli: Hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki boyut alabilir

Devlet Bahçeli, Erdoğan-Davutoğlu krizi sonrası yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin zayıflaması ve boşluğa düşme ihtimali doğacaksa düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilir" vurgusu yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'ye desteğini bir kez daha ilan etti. Bahçeli, Erdoğan-Davutoğlu krizine ilişkin yaptığı açıklamada "Düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilir" dedi.

Bahçeli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"İkazen ve altını çizerek ifade ediyorum ki, milli güvenliğimiz kriz geçirmektedir. Kahraman Mehmetçik ve Polislerimiz terörle korkusuzca mücadele etmektedir. Siyasi iradedeki muhtemel bir gevşeme, iktidardaki çok boyutlu bir bunalım acı verici sonuçlara davetiye çıkaracaktır. Türkiye’nin düşük profilli bir Başbakan’la kaybedeceği bir saniyesi bile yoktur. Türkiye’nin zaafa düşmüş bir hükümete tahammülü artık imkânsızdır. Çünkü yüksek risk ve tehlikeler ülkemizin üzerinden silindir gibi geçebilecektir. Biz asla bir vatan kaybetmek istemiyoruz. Bu itibarla güçlü bir iktidarın varlığını milli bir ödev olarak değerlendiriyoruz."

"AKP’nin 22 Mayıs Kongresinden sonra, terörle mücadele tavsayacak, Türkiye’nin zayıflaması ve boşluğa düşme ihtimali doğacaksa, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bunu seyretmesi şimdiden söylüyorum akla ve milliyetçi şuura tamamen aykırıdır. Eğer ihtiyaç hasıl olursa, eğer gerek duyulursa, Türkiye’nin milli ve tarihi çıkarlarını savunmak için, düne kadar hükümete verdiğimiz fiili destek hukuki bir boyut alabilecek ve Milliyetçi Hareket Partisi yalnızca ülke ve milleti için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu kanıtlayacaktır."