Bağcılar'da evini vermek istemeyenleri kış günü sokağa atıyorlar

Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı’nın da ortağı olduğu Başak A.Ş. isimli firma, Albayrak Sitesi’nde evlerini vermek istemeyen yurttaşları karda kışta sokağa atmak istiyor.

Bakanlar Kurulu kararı ile 'riskli alan' ilan edilen İstanbul Bağcılar'da Demirciler Mahallesi'ndeki Albayrak Sitesi'nin sakinleri, kentsel dönüşüm sözleşmesini imzalamadıkları için kış günü sokağa atılmak isteniyor.

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre Bağcılar Belediye Başkanı AKP'li Lokman Çağırıcı’nın da ortağı olduğu Başak A.Ş isimli firma tarafından yapılmak istenilen kentsel dönüşüm projesi için, sözleşmeyi imzalamayan yurttaşların elektrik, doğalgaz ve suyu kesildi. Hiçbir yazı ve karar gönderilmeden tahliye edilmek istenen yurttaşların yaşadığı mağduriyet bununla da sınırlı değil. Mağdurların Avukatı Hürriyet Azak ile site sakinlerinin bir kafede yaptığı toplantı polis tarafından basıldı. Polisin kimlik kontrolü esnasında da yurttaşların evlerine hırsız girdi.

HER TÜLÜ TACİZ VAR

BirGün’e konuşan Albayrak Sitesi sakinlerinden Tolga Avcı, imza atmadıkları için mağduriyet yaşadıklarının altını çizerek, Bağcılar Belediyesi tarafından binanın giriş çıkışa moloz döküldüğünü aktardı. Avcı, “28 dairelik binada, imza atmayan iki kişiyiz. Yanımızda yıkımı yarım bırakılmış ev var. Çökme tehlikesi var, üstelik o binanın yıkımı da uyarı yapılmadan yapıldı. Yaşayabileceğimiz her şeyi bize yaşatıyorlar. Kentsel dönüşümü yapan firmanın çete gibi elemanları var. Fiziksel şiddetten tutun, her türlü tacizi bize yaşatıyorlar” dedi.

NE GEREKİYORSA YAPIYORLAR

Avukat Hürriyet Azak, karar dahi olmadan yurttaşların evlerinden tahliye edilmek istendiğini belirterek, sözleşmeye imza attırmak için yurttaşlara baskı yapıldığını vurguladı.

Azak, “Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da ortağı olduğu Başak İnşaat A.Ş. haricinde bir firma inşaat yapamıyor. İmza attırmak için yurttaşlara çok büyük mağduriyetler yaşatıyorlar. Tüm bunlar olurken, doğalgazları, telefonları, elektrikleri kesiliyor. Yurttaşların evlerinde kış günü ne su var, ne elektrik. Korsanlık yaparak yurttaşların evlerini ellerinden almak istiyorlar. Biz toplantı yaparken kafeteryaya polis geldi. Sadece bizim kimliklerimize baktılar. Başka kimseyi aramadılar. İmza attırmak için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar” diye konuştu.