Ayrancı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ni karıştıran taciz iddiası

Ankara’daki Ayrancı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, skandal iddialarla çalkalanıyor. Okulda bir grup kadın öğretmen, kız öğrencilere tacizde bulunulduğu iddiaları üzerine harekete geçti.

Ankara’daki Ayrancı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, skandal iddialarla çalkalanıyor. Okulda bir grup kadın öğretmen, kız öğrencilere tacizde bulunulduğu iddiaları üzerine harekete geçti.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Meslek Dersleri Öğretmeni Ayşe Yaran, okulda "Usta Öğretmen" sıfatıyla dışarıdan ders veren A.C. adlı taekwondo hocasının kız öğrencilere fiziki temas ve mesajlar yoluyla tacizde bulunduğunu öne sürerek MEB'e ve Başbakanlık Teftiş Kurulu'na şikayette bulundu. Savcılığa da suç duyurusunda bulunan Yaran, Müdür Dursun Ali Mutlu ile  olayı soruşturmak üzere okula gelen MEB müfettişleri hakkında da “olayı örtbas etmeye çalıştıkları” gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Tacizci öğretmeni kollamakla suçlanan Okulun Müdürü Mutlu, şikayetçi öğretmenleri “Bedelini çok ağır ödeyecekler” sözleriyle tehdit etti.

“GÜZEL AVRAT VAR MIYDI?”

Yaran, suç duyurusunda, tacizle suçlanan öğretmenin kız öğrencilere yazdığı belirtilen mesajları da ekledi. Mesajlara göre tacizle suçlanan öğretmen öğrencilere, “minnoşcuğum”, “okulunu bitir seni alacağım”, “güzel avrat var mıydı”, “söyle sevgi çiçeğim”, “ayıpsın, kahve bira, ne istersen”, “sen benim aşkımsın”, “senden bi b.k olmaz”, “canımsın seni çok seviyorum” mesajı attı.

Taciz iddiasını, bazı kız öğrencilerinin devamsızlıkları üzerine tespit ettiğini belirten Yaran, dilekçesinde şunları iddia etti: “Rehber öğretmen G.A.'un, A.C.'ı 9 sınıf öğrencisini taciz ederken gördüğünü, 19 Mayıs günü bu nedenle tartıştıklarını, A.C.'ın çok sayıda öğrenci ile mesajlaştığını bu mesajların taciz niteliği taşıdığın öğrendim. 23 Mayıs 2015 tarihinde, ismi bende saklı olan kız öğrencilerin mesajlarını incelediğimde çok sayıda mesaj olduğunu ve bu mesajların taciz niteliği taşıdığını, bu mesajların büyük bir kısmının gecenin geç saatlerinde atıldığını tespit ettim.”

“SİZİ GÜDÜL'E SÜRERİM”

Yaran şikayet dilekçesinde, tacize uğrayan kızların, baskı kurularak “tacize uğramadım” şeklinde dilekçe imzalamaya zorlandıklarını da yazdı. Okul Müdürü'ne, taciz konusunda şikayet dilekçesi yazdığını açıkladığını dile getiren Öğretmen Yaran, “Müdür Bey bağırarak ‘Böyle bir taciz yok, siz kiminle uğraştığınızın farkında mısınız? Sizi, Kızılcahamam, Güdül, Evren'e sürerim diyerek kapıyı hızla çarparak kapatmıştır' dedi” iddiasında da bulundu.

Yaran, “Okul Müdürü D. Ali Mutlu'nun bu konuda işlem yapmayacağı kanaati oluşmuştur” diyerek hakkında suç duyurusunda bulundu.

MÜDÜRDEN TEHDİT: BEDELİ ÇOK AĞIR OLACAK

Yaran'ın, “Müfettişlerle birlikte tacizciyi kolluyor, soruşturmayı örtbas etmeye çalışıyor” diyerek hakkında suç duyurusunda bulunduğu Okulun Müdürü Dursun Ali Mutlu, konuyla ilgili soruları yanıtladı ve iddialarla ilgili olarak MEB tarafından müfettiş görevlendirildiğini doğruladı.

“Soruşturmanın sonucunu bekliyoruz” diyen Mutlu, iddialar içinse “iftira” dedi. Bazı öğretmenleri öğrencileri “tacize uğradınız mı?” şeklinde sorguladıklarını öne süren Mutlu, “Soruşturma bitsin, o öğretmenler bedelini çok ağır ödeyecekler” dedi.