Aynı yalan sürüyor: Çocuk istismarı değil 'farkındalık' artmış

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Koruyucu Ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer, çocuk istismarının değil "farkındalığın" arttığını söyledi.

TBMM Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu’nda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Koruyucu Ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer, çocuk istismarı hakkındaki soruya; "İstismar değil, farkındalık arttı" yanıtını verdi.

"Yani sayı arttı değil, haberdarlığımız bu vesileyle artmış oldu. Dolayısıyla biz de daha yoğunluklu bir şekilde eylem planlarıyla farkındalığımız daha da artarak ve toplumun farkındalığını da artıracak şekilde neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımıza hız vermiş olduk” diyen Başer, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtını hatırlattı.

Şahin 2011'de verdiği bir mülakatta; “Kadına şiddet sizce neden bu kadar arttı?” sorusuna, "Aslında olan ortaya çıktı. Yani daha önce kapalı bir toplum vardı. Herkes üç maymunu oynuyordu. Gece komşudan gelen sesi kavgayı duymuyordun, görmüyordun. Sabahleyin hiçbir şey olmamış gibi devam ediyordun. Evin içerisinde de kadın hakkını hukukunu aramak konusunda yeterince bilinçli değildi. Kurumlar da bu konuyu yeterince görev edinmemişti. Şimdi hem kamuoyu duyarlılığı hem medya görünürlüğü yükselince, kadının hakkını hukukunu arama bilinci artıkça bunların hepsi çok daha görünür olmaya başladı" yanıtını vermişti.

Meclis Araştırma Komisyonu, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç başkanlığında toplanmıştı.