Aylin Nazlıaka Adalet Bakanı Bozdağ'a sordu: Basın özgürlüğü yalnız sizin için mi var?

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yandaş Sabah Daily gazetesinin Avrupa Parlamentosu’nda dağıtımının yasaklanmasından sonra yaptığı açıklamalara soru önergesi vererek tepki gösterdi.

Haber Merkezi

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlallerini hatırlatarak, yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Nazlıaka Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

1- Türk Hava Yolları’na ait uçaklarda yolcuların okuması için dağıtılan gazeteler arasından Cumhuriyet, Sözcü, BirGün, Evrensel, gibi gazeteler çıkartılmıştır. Bu uygulama bir çifte standart değil midir? Yolcuların gazete tercihini THY’nin belirlenmesi halkın haber alma özgürlüğüne dönük bir kısıtlama değil midir?

2- Basın ve ifade özgürlüğü gibi kavramlar iktidarınız döneminde yalnız size yakın gazetelere dönük hukuksuzluklar karşısında mı aklınıza gelmektedir?

3- Avrupa Parlamentosu’na gösterdiğiniz tepkinin ardından ülkemizde basına uygulanan sansürü kaldırmaya dönük adımlar atmayı düşünüyor musunuz?