Ayhan Bilgen'den AKP'li vekile mektup: Umut verici...

Tutuklu HDP Milletvekili Ayhan Bilgen, AKP'li Mustafa Yeneroğlu'na gönderdiği mektupta, "Die Welt Gazetesi muhabiri İlker Deniz Yücel ile ilgili duyarlı tavrınız, insan haklarının temelini oluşturan ifade özgürlüğü açısından sevindirici ve umut vericidir" dedi.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP İstanbul Milletvekili Ayhan Bilgen, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Yeneroğlu'na bir mektup gönderdi.

HDP Genel Merkezi'nin açıkladığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Die Welt Gazetesi muhabiri İlker Deniz Yücel ile ilgili duyarlı tavrınız, insan haklarının temelini oluşturan ifade özgürlüğü açısından sevindirici ve umut vericidir. Ancak ne yazık ki, mesajınızda haklı olarak ifade ettiğiniz gibi, yargının 'propaganda' kavramını abartılı yorumlanması sebebiyle onlarca gazeteci, akademisyen ve siyasetçi keyfi biçimde gözaltına alınmakta ve tutuklu yargılanmaktadır. Ben de 'Murat Karayılan' ismini kullandığı iddia edilen bir sosyal medya adresinden talimat aldığım gerekçesiyle 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklu yargılanmaktayım. Bilgilerinize sunar tüm komisyon üyesi arkadaşlarıma iyi çalışmalar dilerim."