Aydos ve Sülüntepe halkı: Barınma hakkımız söke söke alırız

Pendik Belediyesi'nin yaklaşık bir yıl önce Aydos (Ertuğrulgazi) ve Sülüntepe mahallelerinde yaşayanları borçlandırdığı "tapu uygulamasına" karşı mahalleliler, geçtiğimiz hafta çağrısını yaptıkları eylemlerine başladı.

Haber Merkezi

Pendik Belediyesi'nin yaklaşık bir yıl önce Aydos (Ertuğrulgazi) ve Sülüntepe mahallelerinde ki yapılara tapu vereceği söylemleri üzerine; belediye mahallelerdeki arazileri Milli Emlak’tan devralarak satışını gerçekleştirmek istedi.

Pendik Belediyesi'nin mahalle sakinlerini borçlanmaya sürükleyen uygulamasının, barınma haklarını ipotek altına almak olduğunu ifade eden ve mahalle sakinleri tarafından oluşturulan "Pendik Ertuğrulgazi Sülüntepe Kentsel Dönüşüm, İmar, Kamulaştırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği" ve Aydos Halk Komitesi, belediye önünde basın açıklaması yapmak için çağrıda bulunmuştu.

Bugün sabah saatlerinde Aydos Muhtarlığı önünde buluşan mahalle sakinleri "Barınma hakkımız söke söke alırız" "Aydos bizimdir bizim kalacak" sloganlarıyla belediyeye doğru yürüyüşe başladı.

Pendik Aydos ve Sülüntepe halkı belediye önünde ki açıklamasını gerçekleştirdi. Pendik Ertuğrulgazi Sülüntepe Kentsel Dönüşüm, İmar, Kamulaştırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği adına konuşan Ünal Yiğit 20 yıldır 30 yıldır bölgede konakladıklarını bütün altyapı çalışmalarını nerdeyse mahallelilerin gerçekleştirdiğini uzun yıllardır vergi bile ödediklerini ifade ederken "Belediyenin tasarladığı projenin hiç bir parçasından haberdar edilmedik" dedi.

Raic bedellerin yüksek olması üzerine mahalle sakinlerinin çoğunun yoksul olduğunu ve bu bedellerin ödeyemeyeceğini; bu bedellerin ne zaman kimler tarafından belirlendiğini sorduklarında ise belediye tarafından bilgilendirileceklerinin ifade edildiğini söyleyen Yiğit hiç bir bilgilendirme yapılmadığını açıkladı. 

Projenin halk yararı gözetilmeksizin rant politikalarıyla oluşturulduğunu ifade eden Yiğit "Yola çıkarken bir elin nesi var iki elin sesi var demiştik" diyerek mahalle sakinlerini rantçı politikalara karşı daha fazla örgütlenmeye çağırdı.