Aydınlanma Hareketi: Spor yapan bir kadına saldırı insanlık suçudur!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde parkta spor yapan hamile kadına yönelik saldırıya tepkiler büyüyor. Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nden yapılan açıklamada, "Bu gerici zihniyet memlekette boy gösterme cüreti bulabiliyor. Bu böyle gitmeyecektir. Bu saldırıların hesabı sorulacaktır" denildi.

Haber Merkezi

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kimliği belirsiz bir erkek 4 aylık hamile bir kadına ”Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın” diyerek saldırdı.

Turgutlu Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı.

Bu saldırının, AKP'nin ülkede yarattığı gerici politik iklimden ayrı düşünülemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, saldırının bir insanlık suçu olduğu belirtildi. 

Turgutlu Aydınlanma Hareketi'nin açıklaması şöyle: 

Bu saldırı insanlığa yapılan bir saldırıdır, affedilemez!

Hamile bir kadına saldırmak insanlık suçudur.

Kadınlara ve kız çocuklarına saldırmak da, çocuk yaşta evlilikler de, cinsel istismar ve saldırılar da hepsi insanlık suçudur ve affedilemez.

AKP iktidarında cinsiyet ayrımı olmaksızın, kadına-erkeğe yönelik cinsel istismar ve saldırılar artmış, gerici zihniyet memlekette boy gösterme cüretini kendinde bulmuştur.

Gencecik kızlarımız-erkeklerimiz, yobazların yurtlarında şiddete, tacize, hakarete, baskıya maruz kalmakta ve hatta yanmaktadır!

Bu böyle gitmez ve gitmeyecektir. Bizler bu saldırıları engelleyecek, kadının eşit ve özgür olduğu bir ülke kuracağız.

Yapılan bu saldırıyı kınıyor ve hesabının mahşere kalmayacağını ilan ediyoruz.