Aydınlanma Hareketi çağrıcısı ve soL yazarı Gökdemir'e Cübbeli'den dava!

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin ilk çağrıcılarından ve soL yazarı Orhan Gökdemir'e, "Cübbeli Ahmet" adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tarafından hakaret davası açıldı. Dava Bakırköy 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 Aralık 2016'da görülecek.

Haber Merkezi

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin ilk çağrıcılarından ve soL yazarı Orhan Gökdemir'e, "Cübbeli Ahmet" adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tarafından hakaret davası açıldı. Gökdemir, yasa dışı faaliyet sürdüren tarikatların liderlerinin dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'yla çekildikleri fotoğrafı paylaşmış ve basında Cübbeli Ahmet'e atfedilen "bademleme" tartışmalarına göndermede bulunmuştu. 

Gökdemir paylaştığı tweette, "Başbakanın yanındaki cübbeli, sapıklara "bademci" diyormuş... Anlamı erkek çocuklarla eğleşmeymiş" demişti. 

Söz konusu tweetin paylaşıldığı günlerde pek çok yayın organında Cübbeli Ahmet'in "bademleme" ifadesini kullandığı videolar yayınlanmıştı. 

CÜBBELİ AHMET ŞİKAYET ETTİ, SAVCI DAVA AÇTI

Cübbeli Ahmet'in şikayeti üzerinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Gökdemir hakkında "hakaret" davası açtı. 

İddianamede şöyle denildi: "Şikayetçi (Ahmet Mahmut Ünlü), şüphelinin (Orhan Gökdemir) Twitter üzerinden gönderdiği mesajla kendisine hakaret ettiğini beyan ederek şikayetçi olmuştur. Şüpheli alınan ifadesinde şikayete konu mesajı gönderdiğini beyan etmiştir. Dosya içinde çıktıları olan mesajda şikayetçinin beyan ettiği ileri sürülen bazı sözlere atıf yapılarak 'Başbakanın yanındaki cübbeli sapıklara bademci diyormuş. Anlamı erkek çocuklarla eğleşmekmiş' şeklinde bir paylaşımda bulunulduğu görülmüştür. Söz konusu paylaşımın şikayetçiyi küçük çocukların istismarını hoş gören bir kişiymiş gibi gösterdiği ve bu hali ile hakaret suçunu oluşturduğu kanaatine varılmıştır. Şikayetçi uzlaşmak istemediğini beyan etmiştir. Bu tespitlere göre şüphelinin atılı suçu işlediği hususunda yeterli şüphenin oluştuğu ve bu nedenle delillerin değerlendirmesi ve takdiri mahkemeye ait olmak üzere şüpheli hakkında kovuşturma yapılmasının gerekli olduğu kanaatine varılmış olmakla,
şüphelinin atılı bulunan suçtan dolayı yargılamasının yapılarak eylemine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılmasına ve hakkında güvenlik tedbirleri uygulanmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur."

Dava Bakırköy 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 Aralık 2016'da görülecek.